Viime kaudella Salibandyliigassa hopeaa saavuttanut Happee aloittaa pudotuspelinsä torstaina, kun vastaan asettuu Espoon Oilers. Kaksikko oli runkosarjan jälkeen peräkkäsillä sijoilla neljäntenä ja viidentenä.

Happeen ja koko sarjan paras pistemies Peter Kotilainen ei aio stressata etukäteen alkavia pudotuspelejä.

– Kyllä otetaan vielä ihan rauhassa. Sen verran olen jo kokenut näistä peleistä, että otetaan ihan rauhassa ottelun alkulämpöihin asti. Silloin tulee hyvä. Ei pidä lähteä hötkyilemään, 73 pistettä runkosarjassa tykittänyt Kotilainen toteaa SuomiUrheilun haastattelussa.

Kotilainen luottaa joukkueensa tämänhetkiseen pelivireeseen, vaikka kauden aikana on ollut joitakin pelillisiä sudenkuoppia.

– Kyllä niitä aina löytyy, mutta Kohosen Mikan johdolla ollaan saatu aika hyvä meininki päälle tuossa helmikuussa ja olemme tajunneet lopulta, miten niitä pelejä oikeasti voitetaan. Classicia vastaan pääsimme jatkoajalle, eli ei vielä lähellekään.

– Tepsin ja Steelersin voitimme sellaisella pelillä, jolla pystymme voittamaan kevään isoja pelejä. Olemme löytäneet sen kultaisen langan, jolla pystymme pärjäämään, 24-vuotias hyökkääjä aprikoi.

Hän odottaa joukkueeltaan pudotuspeleissä taktisesti kypsää pelaamista.

– Kyllä se lähtee siitä, että olet nuoria poikia fiksumpi ja ajattelet peliä vähän kuten shakkia. Heidän peräänsä ei pidä lähteä turhaan juoksemaan. Pitää olla tiukkana puolustuspäässä ja olla tavallaan askeleen edellä koko ajan. Paikan tullen pitää olla myös hemmetin kliininen. Pyrin itse tuomaan juuri sitä puolta.

Kotilainen kuvailee Oilersin kolmella osuvalla sanalla.

– Nuori, nälkäinen ja tulivoimainen.

– Siellä on hemmetin taitavia jätkiä. Ei heillä ole puolustuspäässä minulle erityistä taisteluparia, mutta sellaista tasaisuutta sieltä löytyy. Katsotaan, kuinka pystyn heitä haastamaan, hän jatkaa.

Piste-ennätyksensä runkosarjassa uusiin lukemiin rukannut Kotilainen odottaa itseltään onnistumisia myös pudotuspeleissä. Joukkueen menestys on kuitenkin tärkein.

– Fakta on se että, jos teen pisteitä, todennäköisemmin meidän joukkue voittaa silloin. Kyllä tässä joukkueen voitosta pelataan, mutta jos kiikareilla rupean vetelemään, niin kyllä homma vaikeutuu. Ei mua haittaa, jos mulla olis 0+0, kunhan pytty tulee Jyväskylään.

– Kyllä mä luulen, että sieltä jokunen pinna kuitenkin tulee.

”Kansantaitelijana” tunnettu hyökkääjä kertoo viihtyvänsä nykyään myös puolustuspäässä.

– Olen oppinut nauttimaan kokemuksen myötä puolustuspelaamisesta pikkasen enemmän. Muutama vuosi sitten olisin joutunut valehtelemaan tämän suhteen, mutta kyllä se oikeasti maistuu nykyään. Olen päässyt tällä kaudella ensimmäistä kertaa pelaamaan alivoimaa, joka on tuonut ekstraa. Pystyn oikeasti auttamaan joukkuetta myös puolustuspäässä.

Happee ja Oilers kohtaavat ensimmäisen kerran torstaina. Ottelu alkaa klo 18.30.

Jesse Happonen