Special Olympics -kilpailut onnistuivat erittäin hyvin: Suomelle huimat 47 mitalia! – ”Ikimuistoiset kisat”

© Kuva: Getty Images
Serie A:ssa Bologna - Atalanta! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Kehitysvammaisten Special Olympics -kesämaailmankisat päättyivät torstaina Abu Dhabissa ja kisoja voi pitää kaikilla merkittävillä mittareilla erittäin onnistuneina.

Kisoissa oli mukana ennätyksellisesti yli 190 maata. Etenkin Afrikasta ja Aasiasta oli runsaasti uusia maita mukana, mikä on omiaan edesauttamaan yhtä Special Olympics -järjestön tärkeimmistä missioista: kehitysvammaisten henkilöiden aseman kohentamista niin kutsutuissa kolmannen maailman maissa. Tämä oli myös yksi merkittävimmistä syistä, miksi Special Olympics halusi tuoda lippulaivatuotteensa ensimmäistä kertaa arabimaailmaan.

Myös Suomen joukkueen, Sisujengin, osalta kisat olivat menestys. Siitä kertoo 47 mitalin saalis. Suomen 70 urheilijan joukkue saavutti 13 kultamitalia, 21 hopeamitalia ja 13 pronssimitalia.

– Mitaleja tuli paljon, mutta se ei näissä kisoissa suinkaan ole ainoa menestyksen mittari. Parhaiten menestys ilmenee meidän urheilijoidemme ilmeistä ja positiivisista kommenteista. Nämä ovat olleet joukkueen jäsenille ikimuistoiset kisat, toteaa Special Olympics Finlandin johtaja Riikka Juntunen vammaisurheilu.fi-sivustolla.

Serie A:ssa Bologna - Atalanta! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!