SSRA:n päävalmentaja nosti esiin kauden todellisen onnistujan: ”Pelaaja, joka ei paistattele otsikoissa tai tilastoissa”

© Kuva: Juha Tamminen

Rankat Ankat sijoittui naisten Salibandyliigan runkosarjassa kolmanneksi. Tämä tarkoitti sitä, että oululaisryhmä pääsi pelaamaan sijoitussarja A:han ennen pudotuspelejä yhdessä runkosarjan ykkösen PSS:n ja kakkoseksi tulleen SB-Pron kanssa.

Ankat hävisi molemmille joukkueille vierasottelunsa. Päävalmentaja Arttu Arffmanin mukaan suorituksia pitää kuitenkin punnita katsomalla tulosten taakse.

– Kyllä siinä vielä on pelillisiä juttuja kokeiltu. Sen varjolla että omissakin saattaa ropista.

– Siinä mielessä olen hyvinkin luottavainen. Ollaan kierrätetty pelaajia ja kokeiltu eri kentällisiä. Meillä on kevääseen iso pelaajarosteri, joka riittää neljäänkin kenttään pelaajia. Se on iso etu varsinkin, jos tulee poisjääntejä, Arffman toteaa SuomiUrheilun haastattelussa.

Joukkue emännöi tulevana viikonloppuna sekä PSS:aa että Pro:ta, jonka myötä sijoitussarja tulee päätökseen ja lopulliset sijat sarjataulukossa saadaan selville.

– Tietyllä tapaa lähdetään hakemaan sitä playoff-asetelmaa. Hyviä tuloksia. Ollaan katsottu, miten pystytään parantamaan molemmista vieraspeleistä. Haetaan hyvät pelit, joista saadaan se hyvä fiilis pleijareihin.

– Tässä vaiheessa on enemmänkin henkimaailman juttuja, millä hommia ratkotaan. Haemme hyvää ja rentoa meininkiä, Arffman valaisee viikonlopun ”sotasuunnitelmaa.”

Hän ei osaa nostaa vielä mitään joukkuetta yksin muiden edelle suurimmasta mestarisuosikista puhuttaessa.

– Toki Pro ja PSS ovat molemmat kovia jengejä, mutta PSS ollut meille se pahempi. Pro:ta vastaan olemme pelanneet ihan tasapäisesti, vaikka olemme hävinneet. Pro sopii paremmin vastustajana meille.

– Molemmat joukkueet saavat koottua kolme hyvää kenttää. Heillä on oma tyyli pelata, mutta mielestäni sarjassa ei ole yhtä suosikkia, Ankkojen päävalmentaja pyörittelee.

Myös kärkikolmikon takaa voi tulla joukkueita mukaan mitalitaisteluun

– EräViikingit ja Koovee muun muassa. Koovee on yllättänyt minut. He ovat pelanneet ainakin tuloksellisesti hyvin. Me voitimme keskinäisistä otteluista molemmat, eivätkä he niissä vakuuttaneet. Tulokset ovat kuitenkin muita vastaan vakuuttaneet. Heillä on kapea rosteri, joka saattaa näkyä keväällä.

– Tepsillä ykköskenttä on kova, mutta sen jälkeen on aika vähän pelaajia takana. Classic pystyy voittamaan pelejä, mutta on vähän arvoitus tällä hetkellä, Arffman puntaroi.

Jos hän saisi päättää jo tässä vaiheessa tulevan vastustajan pudotuspeleihin:

– Varmaan Koovee. Heitä vastaan on ollut helpoin pelata näistä joukkueista. Toki voitettiin myös Tepsi ja Classic molemmissa runkosarjan otteluissa.

– Katsotaan nyt sitten, miten sijoitukset tulee ja kenet me pääsemme valitsemaan.

Arffman katsoo mennyttä kautta taaksepäin ja nostaa joukkueestaan esiin yhden onnistujista.

Laura Liimatta on sellainen pelaaja, joka ei paistattele otsikoissa tai tilastoissa.

– Ykköskentän puolustaja. Hän on ollut tällä kaudella tosi hyvä ja varma. Tehnyt muun kentällisen eteen paljon töitä, että he ovat voineet juhlia tilastoissa. Laura on joukkueen kokeneemmasta päästä, mutta on mielestäni tehnyt vielä tasonnoston viime kaudesta, Arffman kehuu suojattiaan.

Hän odottaa joukkueeltaan kevättä kohden onnistumisia hieman nähtyä laajemmalta rintamalta

– Toivoisin, että muista kentistä ykkösen takaa otettaisiin vastuuta ja sitä ei siirreltäisi. Siihen ei voi aina vain luottaa, että ykköskenttä hoitaa.

SSRA – SB-Pro lauantaina klo 18.00.

SSRA – PSS sunnuntaina klo 18.00.

Jesse Happonen


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!