Kansainvälisenä naistenpäivänä rullalautamerkki Vans järjesti jo kahdeksannen vuosittaisen naisten Combi Pool Classic -rullalautakilpailun skeittiparkissaan Kaliforniassa.

Suomen Olympiajoukkueen kiinnitys, Lizzie Armanto, oli yksi 24 tapahtumaan kutsutun naisen joukossa. Hän nappasi korkeimman palkintopallin kisassa, jonka järjestäjänä toimii myös World Cup Skateboarding. Kilpailuun oli kutsuttu maailmanlaajuisesti ansioituneimpia naisrullalautailijoita. Kymmenen parhaan joukkoon kipusi Armanton lisäksi Australian, Japanin ja Amerikan skeittarilupauksia.

Armanto rullalautailee Vansin tiimissä ja on ensimmäisenä naisrullalautalijana saavuttanut arvostetun kisan ykkössijan jo toistamiseen. Aikaisemmin hän on saavuttanut yli 30 palkintosijaa lajissaan. Voitollaan Armanto nappasi myös tuntuvan 28 000 dollarin pääpalkinnon ammattilaissarjassa.

Suomalais-amerikkalainen Lizzie aloitti skeittauksen vuonna 2007 kotiseudullaan Kaliforniassa ja on sittemmin menestynyt useassa kansainvälisessä arvokisassa. Viime vuonna Lizzie teki Tony Hawkin tunnetuksi tekemän hurjan 360 Loopin maailman ensimmäisenä naisena.

Tammikuussa Suomen Rullalautaliitto ja Olympiakomitea julkistivat Lizzie Armanton ensimmäisenä kiinnityksenä Suomen edustusjoukkueeseen Chasing the Spot -hankkeen yhteydessä, joka tukee Suomea edustavia rullalautailijoita kansainvälisissä kilpailuissa. Kisamenestys maailmalla tukee Armanton mahdollisuuksia edustaa Suomea Tokion kisoissa 2020.

Lähde: Suomen Rullalautaliiton tiedote