TPS:n maalitykki ei jäänyt märehtimään kärkisentterin loukkaantumista: ”Ei auta”

Turun Palloseura kohtaa Salibandyliigan puolivälierissä Nokian KrP:n. Runkosarjassa kolmanneksi tullut TPS valitsi kahdeksanneksi tulleen Nokian vastustajakseen sen jälkeen, kun KrP ei ollut kelvannut Classicille tai SPV:lle, jotka pääsivät valitsemaan ensimmäisenä ja toisena sarjataulukon paremmuusjärjestyksen perusteella.

TPS:aan täksi kaudeksi palanneelle Miko Kailialalle vastustaja on aiempien kausien pudotuspeleistä tuttu.

– Edellisvuonna pelasin EräViikingeissä heitä vastaan puolivälierissä. Silloin voitettiin ja heillä on aika paljon samoja pelaajia vielä jäljellä, Kailiala toteaa SuomiUrheilulle.

Hän povaa tasaista otteluparia.

– En usko, että tulee kumpaankaan suuntaan olemaan ylikävely. Silloin kun pelit on vähämaalisia, niin olemme todennäköisesti vahvoilla. Jos lähdemme hurlumheihin, niin siinä emme ole yhtä hyviä kuin Nokia. Sen sitten näkee, miten käy. Uskon, että muutama vähämaalinen peli ainakin tulee, hyökkääjä spekuloi.

TPS koki kovan takaiskun pudotuspelien kynnyksellä, kun kärkisentteri Janne Hoikkasen kausi päättyi ennen aikojaan jalkavammaan. Kailiala harmittelee takaiskua, mutta ei vaivu synkkyyteen.

– Totta kai olin tosi, tosi pettynyt. Hän on niin iso urheiija ja sympaattinen ihminen. Kyllä siinä itsekin oli surullinen, kun hän tuli kertomaan tilanteen. Ei auta. Ennen kuin kausi alkoi, se oli tiedossa, että kuka tahansa riveistä tippuukaan, niin samanlainen tuuppija sieltä nousee tilalle.

26-vuotias Kailiala pyssytti runkosarjassa tehot 30+24, johon hän oli tyytyväinen.

– Ihan ok. Oli henkilökohtainen piste-ennätys tänä vuonna, mutta eipä sillä ole niin väliä. Pisteitä ja maaleja mut hankittiin tekemään Tepsiin ja sitä nyt olen pystynyt tekemään. Toivottavasti se jatkuu myös pudotuspeleissä, maalitykki toteaa vaatimattomasti.

TPS:n kurinalainen pelitapa sopii SBS Liedon kasvatille.

– Sopii helkkarin hyvin. Täytyy myöntää, että syksyllä oli hieman vaikeeta, eikä lähtenyt omalla viisikolla. Tuossa kun on nyt alkanut ketjut muodostumaan ja on saatu pelejä alle, niin kemiat ovat löytyneet. Nyt on ollut MM-kisojen jälkeen tosi kiva pelata. Peli on löytynyt uomiinsa, Suomen A-maajoukkueen luottopelaaja toteaa.

Omasta mielestään hän kokonaisvaltaisempi pelaaja kuin lajipiireissä on yleisesti mielletty

– Vaikka minut taitopelaajaksi usein mielletäänkin, niin kyllä mä aika repijä ja raastaja sitten loppupeleissä olen, Kailiala naurahtaa.

TPS ja KrP aloittavat puolivälieräsarjansa Turussa perjanaina. Ottelu alkaa klo 18.30.

Jesse Happonen

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.