Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä on luvassa suurta viihdettä ja väkeviä esityksiä Las Vegasin UFC 235 -otteluillassa. Vapaaottelun kärkiorganisaatio sai loihdittua iltaan jopa kaksi kovan luokan MM-ottelua.

Kevyen raskassarjan vyöstä supertähden Jon Jonesin haastaa kovaksi keitetty konkariottelija Anthony Smith.

Välisarjan mestaruustitteliä hallitsevaa Tyron Woodleya vastaan nousee ”Nigerian painajainen”, vakuuttavassa nousukiidossa kamppaileva Kamaru Usman.

– Las Vegasissa on melkoiset mähinät. Ihan älyttömän kovia nimiä on lykätty kortti täyteen, asiantuntija Jani Mesikämmen taivastelee Unibetin Ylilyönti -podcastissa.

Mesikämmen ja Jaakko Dahlbacka uskovat dopingskandaaleissa ryvettyneen kevyen raskassarjan mestarin palavan halua esitellä ”uutta Jon Jonesia” faneilleen.

– Jones haluaa ikään kuin hyvittää tai pyyhkiä vanhan maineensa historiasta. Se vähän tökki tämän illan UFC:n promomateriaaleissa, Mesikämmen pohdiskelee.

Smithille Dahlbacka ja Mesikämmen povaavat erittäin tiukkaa haastetta.

– Nyt on ihan eri levelin ottelua tarjolla. Tarjottiinkohan hänelle ottelua liian aikaisin, Mesikämmen miettii.

– Ei varmaankaan liian ajoissa, sillä hänellä on hirveä määrä kokemusta. Nyt oikea painoluokka on löytynyt ja tulosta on tullut, joten mikäs siinä, mestaruusmatsiin vaan, Dahlbacka kehuu.

Eräs seikka on UFC 235:n pääottelussa selvä – Smithin on ylitettävä itsensä toden teolla kukistaakseen Jonesin.

– Anthony Smithillä on hyvä draivi päällä ja Jones haluaa otella. Sieltä on laitettu altavastaaja ihan rohkeasti ottelemaan, Dahlbacka perustelee.

– Hän on selkeä altavastaaja ihan syystäkin, mutta näin niitä tuhkimotarinoita syntyy. Vapaaottelussa on kaikki mahdollista, eikä sitä tiedä vaikka Smith vetäisi tästä pitemmän korren, huippuvalmentaja Dahlbacka muistuttaa.