Sääolot sotkivat Seefeldin MM-kisojen normaalimäen kilpailua huolella. Toisella kierroksella nähtiin rankka lumisade, joka vaikutti ylämäen vauhteihin huimasti.

Kärsijöinä olivat ensimmäisellä kierroksella parhaiten hypänneet hyppääjät. Heidän vauhtinsa oli jopa 2 kilometriä tunnissa hitaammat kuin toisen kierroksen alussa hypänneillä mäkikotkilla.

Kisan voittoon leiskautti Puolan Dawid Kubacki, joka nousi voittoon peräti sijalta 27. Puolan kaksoisvoiton sinetöi Kamil Stoch, joka nousi hopealle sijalta 18. Pronssia kisassa nappasi Itävallan Stefan Kraft.

Kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Ryoyu Kobayashi tipahti rankkapyryssä sijalle 14. Jarkko Määttä oli parhaana suomalaisena 19:s.

Suomen päävalmentaja Lauri Hakola kertoi Ylen tv-haastattelussa mielipiteensä perjantain kilpailusta.