Salibandyliigan loppuottelusarja mutkistui maukkaasti, kun TPS kavensi voitoiksi 2-1 lyömällä mestari Classicin sen kotikaukalossa Tampereella 4-3. Kolmatta loppuottelua leimasivat rangaistukset, kun kummaltakin joukkueelta poistettiin tähtipelaaja kaukalosta punaisella kortilla.

Ensi kertaa loppuoteluihin selvinnyt TPS repäisi ensimmäisen irtiottonsa toisessa erässä Mikko Hautaniemen ja Niklas Niirasen maaleilla, mutta Classic tunki kohta taas rinnalle Eemeli Salinin ylivoimaosumalla ja Sami Johanssonin ohjauksella.
Classicilla oli ratkaisupaikka kolmannessa erässä, kun TPS:n maalitykki Miko Kailiala ajettiin kentältä hänen törmättyään vauhdilla Classic-vahti Lassi Torisevaan. Viiden minuutin ylivoima jäi kuitenkin vaisuksi, ja sitten oli TPS:n vuoro.

Viisi minuuttia ennen ottelun loppua Classicilta saivat yhtä aikaa Sami Johansson kahden minuutin jäähyn ja Eemeli Salin polvikontaktista punaisen kortin, joka tiesi TPS:lle kahden miehen ylivoimaa. Se tuottikin ratkaisun, kun Lassi Toriseva torjui Juho Sorrin matalan laukauksen eteensä ja pallon löysi ensimmäisenä Sami Saarinen nostaen turkulaiset johtoon ajassa 55.59.

– Ylivoimapeliä pitää tehostaa ja tunnemaltti säilyttää, Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen mietti heti pelin päätyttyä Ruudun haastattelussa.

– Saatiin viiden minuutin tilaisuus ratkaista mutta ei pystytty käyttämään sitä, Eemeli Salinin ulosajoa oudoksunut Kuitunen harmitteli.

– Peliillisesti tultiin vähän takapakkia mutta luonne ratkaisi ja otettiin, mitä piti ottaa, TPS-luotsi Jukka Ruotsalainen myhäili eikä halunnut spekuloida Miko Kailialan punaista korttia.

– Kotona päättää vaimo ja kentällä tuomarit enkä ole koko kautena lähtenyt miettimään tuomaritoimintaa.

Neljäs kohtaaminen odottaa lauantaina klo 15 Turussa.

Lähde: Salibandyliiton tiedote