Edis Tatli aikoo hiljentää suurisuisen Lopezin New Yorkin illassa: ”Silloin pitää tehdä nyrkillä duunia”

Ammattinyrkkeilijä Edis Tatli uhkuu tervettä itsevarmuutta uransa toistaiseksi tärkeimmän ottelun alla. Tatli kohtaa viikon päästä lauantaina Teofimo Lopezin New Yorkin legendaarisessa Madison Square Gardenissa käytävässä ottelussa.

Tatli oli perjantaina viimeistä kertaa suomalaismedian edessä ennen Yhdysvaltoihin matkustamista.

– Nyt on todella hyvä fiilis. Duuni on tehty ja ylihuomenna lähdetään jenkkeihin, Tatli avasi tunnelmiaan.

Kohtaaminen Lopezin kanssa on Tatlille tärkeä askel kohti unelmaa ammattinyrkkeilyn MM-tittelistä. Tatli otteli vuonna 2014 WBA-liiton kevytsarjan MM-vyöstä kuubalaisen Richar Abrilin kanssa, mutta joutui kärsimään tappion pisteillä. Lopezin ja Tatlin kohtaamisen voittaja pääsee lähes pomminvarmasti seuraavaksi ottelemaan MM-tittelistä.

Valmistautuminen huipputärkeään kamppailuun on sujunut suunnitelmien mukaan

– Seitsemän kahdeksan viikkoa ollaan treenattu ja kaikki on mennyt oikeastaan todella hyvin, Tatli kertoo.

Ottelun Tatlin uran rahakkain ja miljöönä legendaarinen Madison Square Garden New Yorkissa. Tatli lähtee innolla isolle näyttämölle.

– Madison Square Garden kuulostaa todella hyvältä. Nyt pitää vaan lähteä voittajana pois sieltä, Tatli toteaa.

Tatli on nyt 31-vuotias pitkäaikainen Euroopan mestari, joka saa vastaansa 10 vuotta nuoremman nousevan tähden Lopezin. Lopez on pitänyt kovaa nuoren miehen uhoa Tatlin suuntaan. Hondurasilais-yhdysvaltalaisen rekordi ammattilaisena on tahraton, 12 voitosta 10 on tullut tyrmäyksellä. 31 voittoa paidattomana ottanut Tatli tunnistaa Lopezin kovat puheet, mutta korostaa tarjoavansa tälle täysin uudenlaisen vastuksen.

– Kyllä sillä on todella iso suu. Se nähdään sitten 20. päivä. Silloin pitää tehdä nyrkillä duunia. Aivan varmasti kaveri on hyvä siinäkin, mutta kyllä mä olen erilainen kuin ne muut kaverin vastustajat, Tatli kuittaa.

Tatlin ja Lopezin ottelu nähdään 20.4. lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa suorana lähetyksenä Viaplay-palvelussa.

Kimmo Mäkinen