Ammattinyrkkeilijä Edis Tatli nousee lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa kehään legendaarisessa Madison Square Gardenissa, kun MM-haaveiden kannalta elintärkeässä ottelussa vastaan asettuu Teofimo Lopez.

31-vuotiaalle Tatlille ottelu on ammattilaisuran 34:s. Kymmenen vuotta nuoremmalla Lopezilla on takanaan vasta 12 ammattilaisottelua. Lopez on voittanut kaikki ottelunsa ja niistä 10 tyrmäyksellä. Pitkiin otteluihin tottunut Tatli suunnittelee nojaavansa kokemuksen tuomaan etuun.

– Kyllä siitä tulee hieno ja kova ottelu. Olen ajatellut aika tarkasti ja varovasti lähteä alussa. Mutta eihän sitä ikinä tiedä, mitä matsissa tapahtuu. Toivottavasti mulla pysyy pää kylmänä ja pystyn vetämään rauhallisesti alussa ja katsomaan vähän tilanteita. Sitä kautta sitten vaihtaa tyyliä ja taktiikka, mitä sieltä kulmalta sitten tulee, Tatli pohti lehdistötilaisuudessaan ennen New Yorkiin lähtöä.

Tatli on otellut viimeksi elokuussa, kun hän otti pistevoiton espanjalaisesta Frank Uguiagasta kevytsarjan EM-titteliottelussa Olavinlinnassa. Tuo ottelu oli Tatlin ainoa vuonna 2018. Lopez otteli edellisen kerran helmikuussa ja vuonna 2018 matseja kertyi vyölle neljä. Tatli ei kuitenkaan laita suurta painoarvoa erolle ottelutuntumassa.

– Mulla on matseja kuitenkin monta kertaa enemmän. Kaveri on kaksi kolme vuotta ollut ammattilaisena, se on ihan normi tempo otella neljä-viisi matsia vuodessa. Sitten kun alkaa olla siinä missä minä olen, niin silloin otellaan 2-3 matsia vuodessa, Tatli kuittaa.

Lopez-ottelusta on puhuttu lähes takuuvarmana porttina MM-titteliotteluun, jossa vastaan voisi asettua viime viikonloppuna hurjalla tyrmäyksellä WBA- ja WBO-liittojen mestaruusvyönsä säilyttänyt Vasyl Lomatshenko. Tatli vakuuttaa, että viikonlopun kamppailu on lippu MM-unelmaan.

– Kyllä on. Tästä voitto, niin se on aika lailla MM-matsi, Tatli päättää.

Tatlin ja Lopezin kohtaamisen sisältävä nyrkkeilyilta näkyy la-su-yönä suorana Viaplay-palvelussa. Illan selostaa Jani Rajalin ja asiantuntijana kuullaan Juho Haapojaa.