Miesten Futsal-Liigan finaalit ovat edenneet kolmanteen otteluun: Kampuksen Dynamo isännöi maanantaina Leijona Futsalia, joka on pakkovoiton edessä. Voitolla KaDy nappaisi toisen mestaruuden peräjälkeen; tappiolla ratkaisu siirtyisi 4. tai 5. otteluun.

KaDyn kaksi voittoa eivät ole tulleet helpolla, vaan se on ollut välillä hyvinkin alakynnessä. Jyväskyläläiset ovat kuitenkin olleet vahvempia jatko-otteluissa, ja kohtaamiset ovat päättyneet lopputuloksin 2–1 ja 4–5. KaDyn voittojen takana on ollut tiukka puolustuspeli ja kisakunto, joka on mahdollistanut tasaisten pelien ratkaisemisen jatko-ottelussa. Leijona on pelannut kahdeksalla kenttäpelaajalla ja KaDy lähinnä kuudella, mutta KaDyn maajoukkuemiehet ja ulkomaalaisvahvistukset David Parente (Portugali), Newton Jr. (Brasilia) ja Kristijan Radin(Serbia) löysivät uuden vaihteen vielä varsinaisen ottelun jälkeen niin keskiviikkona kuin perjantainakin.

Leijona on pelannut kovatempoista prässipeliä pakottaen KaDyn ahtaalle. KaDy on tehnyt suurimman osan finaalimaaleistaan erikoistilanteista – Leijona on tehnyt kaikki maalinsa joko sivurajakuviosta tai rangaistuspotkusta. Erikoistilanteet ovat varmasti kriittisessä roolissa kolmannessakin finaalissa.

Kovatasoisten joukkueiden kisakunto mitataan, kun pelataan kolmas ottelu kuuteen päivään. Joukkueet kohtasivat myös viime vuonna finaaleissa, ja silloinkin Leijona oli kolmannessa ottelussa Jyväskylässä pakkovoiton edessä. Tuolloin akaalaiset onnistuivat ryöstössään ja mestaruus ratkesi neljännessä ottelussa Iittalassa KaDylle.

Mikäli Leijona ottaa vierasvoiton, 4. finaali pelataan Iittalassa sunnuntaina 28.4. ja viides finaali tarvittaessa Jyväskylässä 3.5.

Lähde: KaDyn tiedote