Jyväskyläläinen Kampuksen Dynamo otti ensimmäisen kiinnityksen futsalin Suomen mestaruuteen voittamalla akaalaisen Leijona Futsalin täpärästi ensimmäisen finaalin jatkoajalla lukemin 2-1. Mestaruus ratkeaa kolmella voitolla: seuraavat ottelut pelataan pitkänäperjantaina Iittalassa ja pääsiäismaanantaina Jyväskylässä. Joukkueet kohtaavat nyt finaaleissa toisen kerran peräkkäin: viime vuonna KaDy otti mestaruuden voitoin 3–1.
KaDyn brasilialaisvahvistus Newton Jr. oli poissa pelikiellon takia, ja päävalmentaja Vasko Vujović peluutti alkuun hieman totuttua laajempaa rosteria, ensimmäisellä jaksolla kahdeksaa kenttäpelaajaa, joka tiivistyi kuitenkin ottelun loppupuolella viiteen: Suomen maajoukkuekolmikko Mikko Kytölä, Jani Korpela ja Sergei Korsunov sekä serbialainen Kristijan Radin ja portugalilainen David Parente pelasivat totutun isot minuutit. Leijona Futsalin peli pyöri tasaisemmin kahdella kentällisellä: avauksessa olivat Suomen maajoukkuemiehet Petri Grönholm ja Miikka Hurme, Dusan Milojević ja pelaaja-valmentaja Jovan Stanković, toisessa kentällisessä Tatu Ahonen, Juhana Jyrkiäinen, Mika Jussila ja kapteeni Jussi Nyström. Maalivahteina toimivat tuttuun tapaan KaDyn JuhaMatti Savolainen ja Leijonan Juho Laine.
Peli alkoi KaDyn voimakkaalla pyörityksellä, joka tuotti tulosta jo toisella minuutilla, kun David Parente otti Leijona-maalin edessä pallon rinnalla haltuun, kääntyi ja laukoi. Kovin montaa maalipaikkaa Dynamolla ei kuitenkaan ollut, ja lähimmäksi pääsi vain Jani Korpela yllättävän läpiajon jälkeen, kun pallo kimmahti tolpasta ulos. Toisella jaksolla leveämmällä miehityksellä pelaava Leijona otti ottelun haltuunsa pitkiksi jaksoiksi ja teki korkealla prässillään KaDyn pelinavaamisesta hyvin vaikeaa. Kärkkäästi laukovat akaalaiset Jussi Nyströmin ja Dusan Milojevicin johdolla joutuivat kuitenkin hakemaan ratkaisuja kaukaa, ja loisto-ottelun pelannut Savolainen piti hyvin puolustavan KaDyn pystyssä, vaikka maajoukkuemies Juhana Jyrkiäinen ohjasikin tasoituksen sivurajapotkuntilanteen jälkeen maaliin, kun ottelua oli vielä vartti pelaamatta.
Jatko-ottelussa aktiivinen prässipeli alkoi näkyä Leijona-pelaajien liikeen hidastumisena ja Dynamo sai vahvemmin otetta pallollisesta pelistä, vaikka avaamispeli oli edelleen hankalaa. Voittomaalin iski Serbian maajoukkuemies Kristijan Radin, joka ujutti pallon takatolpan juureen nopean laitanousun jälkeen.
Finaalisarjan seuraava peli pelataan 19.4. klo 14.15 Hämeenlinnan Iittala-hallilla ja kolmas ottelu Jyväskylän Monitoimitalolla 22.4. klo 14.45. Mikäli ratkaisua ei tule aiemmin, sarja jatkuu Iittalassa 28.4. ja jälleen Jyväskylässä 3.5.
Lähde: Tiedote