Vasa IS:n Camilla Richardsson palasi väkevästi kilparadoille pitkän tauon jälkeen. Hän voitti 10 000 metriä Mt. Sac Relays -kilpailussa Torrancessa Kaliforniassa kevään kotimaisella kärkiajalla 33.08,26. Hänen ennätyksensä on samassa kilpailussa vuosi sitten juostu 32.39,01.

– Se oli helppo juoksu. Tosi hyvin kulki, vaikka viimeinen kilometri oli aika rankka. Olen tosi iloinen. Edellisestä kilpailusta on niin kauan ja tämä vuosi on ollut rankka, Richardsson sanoi.

Richardssonille, 25, kilpailu oli ensimmäinen sitten viime kesän Kalevan kisojen estejuoksun finaalin. Häneltä todettiin heinäkuun lopulla nilkasta telaluun murtuma, joka päätti kilpailukauden.

– Ihan sellaisen normaalin juoksuharjoittelun pariin pääsin vasta joulun jälkeen Dullstroomin leirillä Etelä-Afrikassa. Pystyin juoksemaan jo aiemmin, mutta sillä leirillä pääsin 130 kilometrin viikkoihin, Richardsson kertoo.

Richardsson mukaan kauden avauskilpailu sujui juuri niin vaivattomasti kuin valmentaja Jukka Keskisalo oli harjoitusten perusteella ennustanut.

– Tavoite oli ehjä juoksu ilman aikatavoitteita. Jukka sanoi, että olen hyvässä kunnossa ja, että juoksun pitäisi tuntua helpolta koko matkan, Richardsson sanoi.

Lähde: Urheiluliiton tiedote