Koti- ja vierasottelun ero käsipallon huipputasolla tuli sunnuntaina jälleen todistetuksi. Torstaina kotikentällä Bosnia-Hertsegovinan EM2020-karsinnassa puristanut Suomi jäi sunnuntaina vierasottelussa selkeästi kakkoseksi. Bosnia-Hertsegovina voitti Tuzlassa pelatun ottelun 31-19 (16-10).

Suomi oli käytännössä takaa-ajajan asemassa koko ottelun ajan ja isännät repivät eroa tasaisesti koko ajan lisää. Tauolla eroa oli Bosnia-Hertsegovinan hyväksi kuusi osumaa ja toisella jaksolla ero tuplaantui.

Suomen päävalmentaja Kaj Kekki ei tappiota lähtenyt selittelemään, vaan myönsi suoraan isäntien olleen vahvempia.

– Olimme pari askelta vastustajaa perässä oikeastaan joka osa-alueella – maalivahtipelissä, puolustamisessa ja hyökkäämisessä. Kun sen lisäksi jäimme aika lailla omasta parhaasta tasostamme, niin lopputulos oli tässä, Kekki totesi.

Yli 3000-päinen kotiyleisö toi hienon tuen kotijoukkueelle ja siivitti bosnialaiset komeaan voittoon.

– Totta kai nämä vieraspelit ovat aina haastavia. Rutinoituneemmat pelaajat varmasti nauttivat pelaamisesta tällaisen yleisön edessä, mutta kokemattomammille se voi olla vähän hankalampi paikka, Kekki mietti.

Suomen pistetili karsintalohkossa näyttää edelleen nollaa. Karsinnat päättyvät Suomen osalta kesäkuussa kotiottelulla Tshekkiä ja vierasottelulla Valko-Venäjää vastaan.

Lähde: Käsipalloliiton teidote