Lentopalloliitto saa toukokuun alussa uuden toimitusjohtajan, kun entinen maajoukkuepelaaja Seppo Siika-aho ryhtyy toimeen. Yksi kiireisimmistä asioista, joka lentopalloliitossa tulee hoitaa, miesten maajoukkueen uuden päävalmentajan valinta.

Siika-aho ottaa asiaan kantaa Suplan Palloralli-podcastin uusimmassa jaksossa.

– Ollaan hakemassa ammattilaista, osaajaa ja valmentajaa, joka pystyy hoitamaan homman nyt ja tulevaisuudessa. En usko tällaiseen projektiajatukseen tässä. Miesten maajoukkueen osalta toiminnan on oltava pitkäjänteistä, ja paras mahdollisuus on se, että löydetään valmentaja, joka pystyy viemään joukkuetta määrätietoisesti eteenpäin, Siika-aho sanoo.

Aikaa ei ole hukattavaksi, sillä seuraavan puolen vuoden aikana Suomi pelaa Kultaisen liigan, olympiakarsinnat ja EM-kisat.

– Joissain asioissa tulee kiire. Riippuen siitä, kuka henkilö on ja kuinka hyvä kuva hänellä on suomalaisista pelaajista. Kotitöitä tulee tehtäväksi valtavasti. Pitää pystyä tekemään nopeasti erilaisia päätöksiä ja miettiä, miten joukkuetta kasataan, ja mitkäkin pelaajat ovat missäkin vaiheessa mukana, Siika-aho sanoo.

Palloralli-podcastin tuore jakso on kuunneltavissa Suplassa.