Lotta Lepistö jatkaa Hollannissa kilpailtavan Healthy Ageing Tourin pyöräilykilpailun kärjessä torstaina toisen etapin jälkeen.

Healthy Ageing Tourin toinen etappi oli 134 kilometrin mittainen, tasainen, mutta tuulinen reitti. Lepistön tavoitteena oli säilyttää johtajan keltainen paita, jonka hän puki päälleen keskiviiikon etappivoiton ansiosta. Päivä oli porilaiselle helpohko, koska pääjoukosta irtosi neljän ajajan irtiotto. Tämä kuitenkin muodostui kilpailijoista, joilla oli eroa kärkeen paljon, eivätkä he uhanneet kokonaisjohtoa missään vaiheessa.

– Meille riitti tänään tarkkailijan rooli. Meillä oli yli neljä minuuttia eroa irtiotossa ajaviin ja pidettiin tallikavereiden kanssa vain huoli siitä, ettei ero kasva liian suureksi, Lepistö kommentoi.

Irtiotto tuli lopulta kiinni ajetuksi ja Lepistö kiri maaliin seitsemäntenä. Keltainen paita puetaan myös huomenna hänen päälleen. Perjantaina tavoitteena on edelleen paidan yllä pysyminen. Lauantain aika-ajo sitten ratkaisee, kenelle tallista yritetään kokonaiskilpailun voittoa. Tallikaverio Ellen van Dijk on lajin moninkertainen arvokisamitalisti ja mahdollisesti kisa kääntyy hänelle.

– Katsotaan nyt, miten aika-ajo sujuu. Tämä on kauden ensimmäinen startti siinä lajissa. Mietitään loppua sitten sen jälkeen, Lepistö kuittaa.

Lähde: Suomen Pyöräilyn tiedote.