Suomen kuuluisimpiin vapaaottelijoihin kuuluva Makwan Amirkhani nousee kesäkuun alussa pitkästä aikaa kahdeksankulmaiseen häkkiin. Kuten kuvitella voi, on turkulainen täynnä intoa paalumittelön alla.

– Oikein hyvät ja positiiviset fiilikset. Odotan tätä matsia enemmän kuin mitään aikaisempaa matsia, Amirkhani avasi Unibetin Ylilyönti-podcastin haastattelussa viime viikolla.

Turkulaisottelija kohtaa Tukholman otteluillassa brittikyvyn Chris Fishgoldin.

Otteluasetelma ja tapahtumapaikka kelpaavat Amirkhanille mainiosti. Länsinaapurin pääkaupungista on useita hyviä muistoja.

– Siellä on mukava historia vapaaottelu-urallani. Sieltä kaikki tämä niin sanottu ”Maku-hypetys” lähti. Se on hyvä pysäkki taas tässä välissä, Amirkhani kehui.

– Uskon, että tästä tulee hyvä reissu. Suomestakin on helppo lähteä sinne katsomaan matsia.

Englantilaisottelija Fishgold ei ole vastustajana helpoimmasta päästä. Mies on entinen Cage Warriors -promootion maailmanmestari, joka on voittanut uransa 20 ottelusta jopa 18 kappaletta.

Amirkhania britin kokemus ei kuitenkaan hätkäytä. Omiin vahvuuksiinsa luottava suomalaiskamppailija olisi toivonut jopa kovempaakin vastusta.

– Vapaaottelulle voi siinä mielessä olla kiitollinen, että tämä on tyyli vastaan tyyli -laji. Minä olen kaikille ilkeä vastustaja, Amirkhani vakuutti.

– En usko Fishgoldin törmänneen vielä sellaiseen kaveriin kuin minä. Kaveriin, joka omaa tällaiset taidot ja energiavarastot, voiman ja nopeuden.

– Uskon, että hän tulee yllättymään. Siksi tämä ottelu tulee päättymään myös lyhyeen. Hänen selkärankansa katkeaa jo ensimmäisillä minuuteilla, turkulaisottelija ennusti.