Tällä kaudella ulkomaiden lentopallokentillä on esiintynyt tusinan verran suomalaismiehiä. Tässä lentopalloliiton yhteenveto suorituksista.

Lauri Kerminen ja Tuomas Sammelvuo (päävalmentaja), Kuzbass Kemerovo, Venäjä

Kemerovo eteni Venäjän cupin välieriin, mutta siinä Zenit Kazan oli liian kova pala purtavaksi. CEV Cupissa Kemerovon tie katkesi välierissä turkkilaista Galatasarayta vastaan. Runkosarjassa kakkossija, puolivälierät alkavat 6.4. Vastassa pääsystä mitalipeleihin on Moskovan Dynamo. Kerminen on Kemerovon ykköslibero.

Elviss Krastins, Arago de Séte, Ranska

Runkosarjaa on jäljellä kaksi kierrosta, Seten saldo 5 voittoa ja 17 tappiota, sijoitus 12:s. Sarjaa laajennetaan yhdellä joukkueella, joten putoamisvaaraa ei ole. Krastins on esiintynyt 20 ottelussa ja tehnyt niissä yhteensä 100 pistettä.

Eemi Tervaportti, Olympiacos Piraeus, Kreikka

Olympiacos voitti runkosarjan ja liigacupin ja pelaa 19.–20.4. cupin Final Fourin välierissä PAOK:ia vastaan. Keskiviikkona alkavissa Kreikan liigan puolivälierissä vastaan asettuu AEK. CEV Cupissa Olympiacos selviytyi Kemerovon tapaan välieriin saakka. Tervaportti on joukkueensa ykköspassari.

Samuli Kaislasalo, Foinikas Syros, Kreikka

Joukkue eteni liigacupin loppuotteluun, mutta hävisi sen Olympiacosille, runkosarjan neljäs takaa kotiedun puolivälieriin Iraklisia vastaan. Myös cupin välierissä on vastassa Iraklis. Tammikuussa Raision Loimusta Kreikkaan siirtynyt Kaislasalo on takonut 9 ottelussa yhteensä 170 pistettä ja on eräkohtaisessa pistepörssissä viidentenä.

Sakari Mäkinen, Shakhtior Soligorsk, Valko-Venäjä

Soligorsk voitti joulukuussa Valko-Venäjän cupin. CEV Cupin toisella kierroksella joukkue hävisi Olympiacosille. Mäkinen oli Soligorskin pelaavassa kokoonpanossa aina tammikuulle saakka, kunnes seura hankki kolmannen ulkomaalaispelaajan. Kiintiön vuoksi peliaikaa ei enää irronnut, sopimus on purettu ja Mäkinen on palannut Suomeen.

Jan Helenius, Bigbank Tartto, Viro

Tammikuussa Loimusta Suomenlahden eteläpuolella siirtynyt Helenius pääsi juhlimaan Tarton riveissä Baltian liigan mestaruutta. Kymmenessä ottelussa Helenius teki yhteensä 66 pistettä. Joukkue pelaa huhtikuussa vielä Viron mestaruudesta Pärnu VK:ta vastaan.

Antti Poikela, TSV Giesen Grizzlys, Saksa

Poikela aloitti kautensa bulgarialaisessa Montana Volleyssa, mutta siirtyi kesken kauden Saksan Bundesliigaan. Joukkue sijoittui runkosarjassa 10:nneksi ja jäi pudotuspelien ulkopuolelle. Poikelan saldo 17 ottelussa oli 93 pistettä.

Mikko Oivanen, Police Sports Union, Qatar

”Poliisit” jäi Federation cupissa välieriin, mutta voitti Qatarin liigan häviämättä yhtään ottelua. Kausi jatkuu vielä Qatarin cupilla sekä toukokuussa Emir cupilla, joista parhaat pääsevät Arabian mestaruuskisoihin ja Aasian kisoihin. Oivanen on pelannut käytännössä kaikki ottelut alusta loppuun.

Miki Jauhiainen, Brigham Young University Cougars, Yhdysvallat

BYU on NCAA:n rankingissa sijalla 11 saldonaan 12 voittoa ja 10 tappiota. Jauhiainen on torjuntatilaston 16:s, keskiarvo 1,049 torjuntaa / erä.

Joonas Huhtakangas ja Lauri Hakala (päävalmentaja), Sollentuna VK, Ruotsi

Sollentuna sijoittui runkosarjassa viidenneksi ja pelaa puolivälierissä Örkelljunga VK:ta vastaan, otteluvoitot ovat 1-0.

Mauri Kurppa, BlueVolleys Gotha, Saksa 2. Bundesliiga

Runkosarjaa on pelaamatta vielä kaksi kierrosta, mutta Gotha on varmistanut jo sarjapaikkansa, kauden saldo 9 voittoa, 13 tappiota, sarjasijoitus nyt 10:s.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote