Mitä ihmettä? Tuomari käski painijan leikkaamaan hiukset ennen ottelua tai hylkäys uhkaisi – Syytetään rasismista, mutta vaatiikin itse 100 000 korvauksia!

© Kuva: Getty Images

Viime joulukuussa Yhdysvalloissa tapahtunut tilanne puhuttaa vieläkin.

16-vuotias lukiolaispainija Andrew Johnson pakotettiin leikkaamaan rastahiuksensa pois, koska ne olivat tuomarin mielestä liian pitkät. Toinen vaihtoehto olisi ollut luovuttaa ottelu.  Poika osoitti todellista taistelijan luonnetta ja voitti lopulta kamppailun. Hän vaikutti kuitenkin hyvin pettyneeltä tuomarin toimintaan.

Tapaus nostatti hurjasti vastustusta ja rasismista syytettyä tuomaria vaadittiin eroamaan. Johnson itse on kommentoinut tapausta sanomalla, että haluaa vain keskittyä painimaan.

Tutkinta on yhä kesken, mutta painituomari Alan Maloneyn kerrotaan vaativan 100 000 dollarin korvauksia kunnianloukkauksesta. Hän väittää menettäneensä kohun vuoksi merkittävän osan tuloistaan, eikä ole voinut tuomaroinut sen jälkeen. Hän väittää, että liiton säännöt olivat syynä hänen vaatimukseensa hiusten leikkaamisesta.