Yli 3500 katsojaa seurasi Superpesiksen avausviikonlopun otteluita Fuengirolassa

Superpesiksen sarjakausi avattiin viikonloppuna niin naisten kuin miesten osalta Espanjan Aurinkorannikolla. Jo kolmantena vuonna peräkkäin järjestetyn Fugepesis-tapahtuman ovat ottaneet omakseen niin suomalaiset lomailijat kuin paikallinen yhteisö Fuengirolassa.

Molemmissa otteluissa toistui samantyyppinen kaava. Voittanut joukkue oli suvereeni ensimmäisellä jaksolla, mutta haastaja pääsi iskuetäisyydelle tauon jälkeen.

Naisten ottelussa lauantaina kahden edellisen kauden loppuottelujoukkue Manse PP Tampereelta piti pintansa ja otti kolme pistettä raumalaiselta Feralta 0-2 (1-5, 3-5).

– Ajateltiin, että pelataan tämä erikseen pelinä ja sitten aletaan miettiä Suomen kautta. Paljon puhuttiin tunnetilasta ja siitä, ettei itse tapeta peliä sisällä – takaetenemiset ja tällaiset hoidetaan hyvin. Onnistuttiin sitä kautta, jäi paljon hyvää jopa sinne Suomenkin kauteen, pelinjohtaja Jarkko Pokela iloitsi.

Sunnuntaisesta miesten ottelusta ei tapahtumia puuttunut. Hallitseva Suomen mestari Joensuun Maila voitti ulkokentillä jo 18. kerran peräkkäin ja vei sarjapisteet tuloksella 0-2 (0-9, 6-7).

– Hyviä ajatuksia jäi. Lähdettiin peliin hyvin ja pelattiin aika laadukkaasti ensimmäisellä jaksolla. Oltiin hyvin pelin päällä, pelinjohtaja Juhani Lehtimäki sanoi.

– Toisella jaksolla tapahtui kaikki mahdollinen. Kokonaisolemukseen olen tyytyväinen ja siihen, miten pelattiin ja tultiin parin helpon juoksun jälkeen takaisin. Pojat löivät hyvin. Pitää olla hyviä lyöntejä, että ne menevät tuohonkin kenttään, Lehtimäki muistutti.

Lähde: Pesäpalloliiton tiedote