Ammattinyrkkeilijä Edis Tatlin odotettu ottelu New Yorkin Madison Square Gardenissa 20.4. päättyi karvaaseen tappioon. Taitava ja kovalyöntinen Teofimo Lopez osui suomalaiseen viidennessä erässä rajulla voimaiskulla vartaloon, ja Tatli kuunteli kehätuomarin täyden luvunlaskun. Ottelu päättyi ajassa 1:32.

Tappion myötä julkisuudessa on spekuloitu sillä, jatkaako Tatli vielä nyrkkeilyä. Tatli sekä valmentaja-manageri Pekka Mäki haluavat nyt ilmoittaa, että ura jatkuu eivätkä tavoitteet ole muuttuneet.

– Lopez-ottelu kulki aluksi pääpiirteittäin suunnitelmiemme mukaan. Juuri, kun oli tarkoitus aktivoitua, hyökätä ja lisätä painostusta, Lopez osui hyvällä oikealla vartaloon, Tatli sanoo ja jatkaa:

– Olen pettynyt, että kyvyistäni nähtiin pelkkä alkusilaus, kun ottelu oli vasta alkamassa. Vaikka tappio nyt kirpaisee, urani jatkuu. Tulen vahvempana takaisin enkä ole luopunut tavoitteestani voittaa maailmanmestaruus.

Pekka Mäki on hänkin pettynyt, mutta katse on käännettävä nopeasti kohti tulevaa. Lopez-ottelusta otetaan opiksi, ja opetukset halutaan valjastaa käyttöön vielä tämän vuoden aikana.

– Koimme ikävän takaiskun, ja valmentajana minunkin on katsottava peiliin. Oliko oikea taktiikka lähteä passiivisella ottelutyylillä kamppailuun, joka olisi käännettävä aktiiviseksi, hyökkäävämmäksi nyrkkeilyksi ottelun edetessä 3–4 erää? Sitä voidaan aina spekuloida ja löytää syitä tapahtuneelle, Mäki pohtii ja jatkaa:

– Olen edelleen sitä mieltä, että suunnitelmamme oli oikea – varsinkin, kun vastustajan iskuvoima oli suuri kysymysmerkki ennen ottelua. Ediksen ura jatkuu ja tavoitteemme on edelleen maailmanmestaruus. Nyt tehdään rehellinen ja realistinen analyysi tapahtumista sekä suunnitelma tavoitteen toteuttamiseksi.

– Tatli on terve, kunnianhimoinen urheilija, josta ei ole vielä ulosmitattu täyttä potentiaalia. Jotta tavoite toteutuu, katse kiinnitetään vahvasti valtameren toiselle puolelle. Nyt Edis pitää pari viikkoa taukoa ja on lomalla perheen kesken.

Lähde: Tiedote