Kivääri- ja pistoolilajien maailmancup alkaa ensi viikonvaihteessa Pekingissä. Suomen joukkueeseen on nimetty yhdeksän urheiluampujaa.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden toinen kivääri- ja pistoolilajien maailmancup järjestetään Kiinan Pekingissä 21.-29. huhtikuuta. Kilpailutapahtumat alkavat ensi viikon tiistaina, ja viimeinen kisapäivä on sunnuntai 28. huhtikuuta.

Suomen joukkueeseen on nimetty yhdeksän urheiluampujaa – seitsemän kivääri- ja kaksi pistooliampujaa.

Pekingissä, kuten muissakin tämän vuoden maailmancupeissa, on henkilökohtaisissa lajeissa jaossa kaksi olympiamaapaikkaa Tokioon 2020 – poikkeuksena miesten 25m olympiapistooli, jossa on jaossa kolme paikkaa.

Poikkeus johtuu Intian Delhissä järjestetyn vuoden ensimmäisen maailmancupin tapahtumista, jotka johtivat siihen, ettei ko. lajissa jaettu maapaikkoja. Ne jaetaan nyt Pekingissä ja seuraavassa kivääri- ja pistoolilajien maailmancupissa, joka on toukokuussa Saksan Münchenissä.

Suomella ei ole vielä maapaikkaa Tokion olympialaisiin.

ISSF:n maailmancup (kivääri, pistooli)
21.-29.4. Peking, Kiina

Suomen joukkue

Kivääri (7)
Miehet: Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura), Sebastian Långström (Kyrkslätt Skytteförening), Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat)

Naiset: Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo), Jenna Kuisma (Kyrkslätt Skytteförening), Annika Sihvonen (Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseura), Henna Viljanen (Kyrkslätt Skytteförening)

Pistooli (2)
Miehet: Joonas Kallio (Suomussalmen Urheiluampujat)
Naiset: Ritva Karri (Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura)

Lähde: Ampumaurheiluliiton tiedote