TPS taistelee tällä kaudella Salibandyliigan mestaruudesta. Tärkeät rakennuspalat turkulaisten nousussa huipulle ovat olleet paluumuuttajat Mikko Hautaniemi ja Miko Kailiala.

Läpiajo-podcastin vieraana ollut maajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykky antoi näkemyksensä Hautaniemestä pelaajana, ja missä tämä on matkalla suhteessa ensi vuoden MM-kotikisoihin.

– Hautaniemi on taitava pelaaja, joka lukee peliä hyvin. Hän ei ole kaikkein nopein, mutta koko ja suojaaminen ovat hänen ehdottomia vahvuuksiaan, Nykky sanoi Suplassa kuunneltavissa olevassa podcastissa.

– Hautaniemen kanssa keskustelimme MM-kisojen jälkeen, että jos hän haluaa kotikisoissa pelata, fysiikka on laitettava sellaiseen kuntoon, että hänestä tulee torpedo, jolle ei pärjää kukaan. Sen suhteen hän ainakin näyttää olevan hyvällä tiellä.

Sairaslomalla kaatumisensa vuoksi oleva maajoukkueen päävalmentaja kuvaili hyvällä huumorilla ja aina iloisella mielellä mukana olevan Hautaniemen merkitystä isoksi myös pukukopin puolella.

– Hautaniemi saattaa yllättävällä kääntövedolla tehdä maalin myös sellaisesta paikasta, joka ei ole maalipaikka. Ahtaassa tilassa hän lukee peliä jatkuvasti hyvin, eikä anna vastustajalle palloa, Nykky kuvailee.

– Hän on ymmärtänyt varsinkin hyökkäyspelin lainalaisuudet hyvin. Pelivälinettä kannattaa pitää mieluummin omalla joukkueella.

Kehitettävää Nykyn mukaan TPS-pyssyn pelaamisesta silti myös löytyy.

– Karvauspelaamisessa hän ajoittain ajaa itsensä yhä ulos. Se korostuu varsinkin nyt SPV:n kaltaista nopeaa joukkuetta vastaan, ”sairaslomalla olevaksi turistiksi” itseään kutsuva Nykky sanoo.

TPS ja SPV taistelevat paikasta loppuottelussa Salibandyliigan välierissä. Voitot ottelusarjassa ovat 2-2 ennen perjantaina Seinäjoella pelattavaa viidettä ottelua.

Kuuntele podcast kokonaisuudessaan täältä.