Melkoisen siipirikkoinen Suomen miesten käsipallomaajoukkue taisteli hyvin torstaina EM2020-karsintaottelussa Vantaalla Bosnia-Hertsegovinaa vastaan, mutta joutui taipumaan tappioon lukemin 26-30 (13-15).

Ottelu Vantaalla alkoi tasaisissa merkeissä. Johto vaihteli maalin verran puoleen ja toiseen ensimmäisen 15-minuuttisen ajan. Tämän jälkeen Suomi sortui vääriin ratkaisuihin ja helppoihin pallonmenetyksiin. Bosnia-Hertsegovina käytti tilaisuutensa ja pääsi nopeassa tahdissa karkaamaan viiden maalin päähän.

Suomi kuitenkin sai nopeasti jälleen rytmistä kiinni. Vieraat tekivät puolestaan pari virhettä hyökkäyspäässä ja suomalaisten heittoihin alkoi löytyä oikea osoite. Ero kaventui jo yhteen maaliin ja tauon viettoon lähdettiin Bosnia-Hertsegovinan niukassa kahden maalin johdossa.

Toisen jakson alku oli suomalaisittain synkkä ja Bosnia-Hertsegovina repäisi eron nopeasti jo seitsemään maaliin. Ottelussa oli jo ratkaisun makua, mutta Suomi oli toista mieltä ja kuroi eron maali maalilta kolmeen osumaan.

Toinen jakso eteni pitkään 2-3 maalin vierasjohdossa. Vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua Suomi kävi jo maalin päässä ja kaikki oli avoinna. Vieraiden rutiini ja Suomen muutamat hiukan hätäiset ratkaisut käänsivät lopussa pelin kuitenkin Bosnia-Hertsegovinan eduksi.

– Vähän näkyi ero vastustajan rutiiniin siinä, että ratkaisupaikoissa ehkä vähän hosuimme. Toisaalta vastustajan maalivahti pelasi loistavan pelin, Suomen päävalmentaja Kaj Kekki mietti.

Suomi joutui rukkaamaan pelaamistaan rajusti, kun avainpelaajista Nico Rönnberg istui katsomon puolella ja myös Richard Sundbergin harjoituksissa saama nilkkavamma esti pelaamisen. Loukkaantumisia viimeistelyharjoituksissa tuli muutenkin.

– Kyllähän tuollainen syö aika kovasti joukkuetta, mutta keskiviikkona vähän nostimme henkeä ja kyllä sitä myös joukkueessa riitti. Aika eri ryhmä nyt kentällä oli kuin vielä paperilla mietittiin ennen leirin alkua. Siihen nähden tässä pelissä oli paljon hyvääkin ehdottomasti, Kekki totesi.

Suomi sai maalintekijöiden kirjoihin peräti yhdeksän pelaajaa, tehokkaimpana kuudesti osunut Max Granlund. Bosnia-hertsegovinan tehot lepäsivät ennen kaikkea kymmenen maalia heittäneen kolossin Nikola Prcen ja toisella jaksolla kuudesti verkko heiluttaneen Marko Panicin varassa.

Bosnia-Hertsegovina ja Suomi kohtaavat toistamiseen sunnuntaina Tuzlassa.

Lähde: Käsipalloliitto