Juho Paukku, parhaimmillaan tenniksen ATP-listan 379. vuonna 2011, voitti Vaasassa käydyn vuoden toisen TEHO Sport Finnish Tourin osakilpailun.

Viidenneksi sijoitettu Paukku oli tiputtanut puolivälierässä ykköseksi sijoitetun Lauri Kiiskin (TaTS) ja jatkoi myös semifinaalissa vakuuttavaa menoaan voittamalla Jason Sormusen 6-4, 6-1.

Loppuottelussa kohtasivat 32-vuotias ex-ammattilainen Paukku ja tämän hetken yksi Suomen kansallisista kärkipelaajista 23-vuotias Ville-Petteri Ahti. Ahti on Suomen rankinglistalla kahdeksantena ja Paukku löytyy sijalta 16.

Finaalin avauserä mentiin täysin painavat peruslyönnit omaavan Ahdin tahtipuikon mukaan – tulostaululle kirjattiin lukemat 6-1. Vasenkätinen Paukku löysi toisessa erässä peliään ja hän saikin käännettyä erän itselleen luvuin 6-2.

Paukku jatkoi vahvasti myös ratkaisevassa erässä ja lopulta Paukku pääsikin juhlimaan TEHO Sport Finnish Tourin vuoden toisena osakilpailun voittoa lukemin 1-6, 6-2, 6-3. Paukku kuittasi turnausvoitosta 2000 euroa ja Ahti finaalipaikasta 1000 euroa.

Tennis kuuluu edelleen Paukun elämään, vaikkakin ammattilaiskentät ovat jo jääneet tovi sitten taka-alalle. Paukun pelikunto on ollut viime aikoina hyvä, mistä on osoituksena nyt tullut turnausvoitto sekä viime kauden TEHO Sport Tennisliigan runkosarjan parhaan miespelaajan palkinto.

– Tennis menee nykyään hyvänä harrastuksena, täytyy edes vähän pitää toimistotyöläisen kuntoa yllä, kertoi Paukku tenniksen roolista nykyarjessaan.

Lähde: Tennisliitto