Juho Kurki sijoittui miesten 50m pienoiskiväärin asentokilpailun finaalissa hienosti kuudenneksi, kun ampumaurheilun maailmancup jatkui keskiviikkona Pekingissä. Aleksi Leppä oli 20:s ja Sebastian Långström ennätystään sivuavalla tuloksellaan 21:s. Ritva Karri oli naisten ilmapistoolissa 67:s.

Miesten ”piekkarin” asentokilpailussa olivat mukana eilisen karsinnan selvittäneet Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura), Sebastian Långström (Kyrkslätt Skytteförening) ja Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat). Långströmin eilinen tulos oli 1164, Kurjen 1162 ja Lepän 1160. Kaikki kohensivat tämän päivän peruskilpailussa tuloksiaan: Kurki 1173, Leppä 1167 ja Långström 1166.Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) kivääri- ja pistoolilajien maailmancup jatkui keskiviikkona Kiinan Pekingissä. Päivät suomalaislajit olivat miesten 50m pienoiskiväärin asentokilpailu (3×40 ls) ja naisten 10m ilmapistooli.

Kurki ampui peruskilpailussa polvelta 393, makuulta 399 ja pystystä 381 pistettä. Makuulta tuli siis kolme 100 pisteen sarjaa. Kurki oli peruskilpailun 7:s ja pääsi siten hienosti finaaliin. Tämä oli Kurjen, 27, seitsemäs kerta maailmancupin finaalissa. Edellinen kerta oli vuosi sitten Fort Benningin ilmakiväärissä.

– Olen hyvillä mielin, puhelimitse tavoitettu Kurki sanoi kisan jälkeen.

– Hihna-asennot olivat parasta, mitä osaan tehdä. Pystyn aikana keli paheni, mutta sain väkisin tehtyä finaaliin riittäneen tuloksen. Finaalissa muut olivat sitten parempia. Radat ovat täällä tosi hyvät.

Suomella ei ole vielä olympiapaikkaa Tokioon.

Leppä sanoi suorituksestaan, ettei ”se mitään erikoista ollut”. Hän nakutti taululle edellä mainitut 1167 pistettä (389+393+385).

– Pitää olla tyytyväinen, että sain polven kulkemaan tänään verrattuna eiliseen, hän sanoi ja harmitteli sitä, että muutama piste jäi joka asennosta uupumaan.

– Oli paljon hyviä ysejä. Viimeinen sarja pystystä oli vaikea, sillä alkoi tuulla ja sataa. Sen ampumiseen meni yli 17 minuuttia.

Långström ehti lopettaa kilpailun ennen olosuhteiden heikentymistä.