Suomen Marjut Heinonen ja Heidi Hämäläinen jäivät kauas kärjestä, kun Al Ainin maailmancupin naisten skeet päättyi sunnuntaina. Heinonen oli 53:s (106) ja Hämäläinen 69:s (95). Timo Laitinen jakaa miesten skeetin kärkipaikan neljän muun kanssa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen. Tommi Takanen ja Oskari Kössi ovat myös hyvissä asemissa.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) haulikkolajien maailmancupin kilpailutapahtumat jatkuivat Al Ainissa sunnuntaina. Naiset ampuivat skeetin toisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa ja finaalin, ja miesten ohjelmassa oli ensimmäisen kisapäivän 50/125 kiekkoa.

Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat) teki tuloksen 106 (22+22+21+18+23), jolla hän sijoittui 53:nneksi. Heidi Hämäläisen (Sibbo Skyttegille) tulos oli 95 (17+20+16+19+23) ja sijoitus 69:s.

– Olosuhteet ovat aina hyvät, koska ainoa olosuhde, mistä meidän pitää välittää, on se oranssi kiekko. Jos katse ei ole kiekossa tai ajatus tekemisessä sataprosenttisesti, niin silloin on tuloksena tällaista suorituksellista vuoristorataa, Heinonen sanoi.

Sunnuntaina alkoi maailmancupin viimeinen laji eli miesten skeet. Miehet ampuivat ensimmäisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa. Viimeiset 75 kiekkoa ja finaali ammutaan maanantaina.

Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura) on 16. sijalla tuloksellaan 49 (25+24). Samassa tuloksessa on Takasen lisäksi kymmenen miestä. Oskari Kössin (Sibbo Skyttegille) tulos 48 (25+23) oikeuttaa tasaisessa kilpailussa 39. sijaan. Timo Laitinen (Sibbo Skyttegille) rikkoi kaikki 50 kiekkoa (25+25) ja jakaa kisan kärkipaikan Luke Argiron (Australia), Ioannis Gkogkolakisin (Kreikka), Gabriele Rossettin (Italia) ja Erik Watndalin (Norja) kanssa.

Al Ainin maailmancupiin osallistuu kaikkiaan 430 urheilijaa 71 maasta. Suomesta on mukana viisi skeet- ja kuusi trap-ampujaa.

Lähde: Ampumaurheiluliitto