Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) haulikkolajien maailmancup päättyi maanantaina Al Ainissa. Päätöspäivänä ammuttiin miesten skeetin viimeiset 75/125 kiekkoa ja finaali.

Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura) ja Oskari Kössi (Sibbo Skyttegille) tekivät tuloksen 120 ja sijoittuivat 23:nneksi ja 24:nneksi. Takasen sarjat olivat 25+24+23+24+24 ja Kössin 25+23+25+23+24. Timo Laitisen (Sibbo Skyttegille) tulos oli 117 (25+25+22+22+23) ja sijoitus 66:s.

Näin suomalaiset kommentoivat suorituksiaan:

– Kohtuullinen kisa yhtä puolen minuutin hermoiluhetkeä lukuunottamatta. Siihen hetkeen tuli kaksi pummia. Muuten hyvää tekemistä, ja lähellä oltiin. Euroopan kisoihin voi alkaa valmistautua vahvoin mielin. Se on kauden pääkisani, ja kehitys sitä kohden näyttää hyvältä, Takanen kommentoi.

– Tuli taas tehtyä itselle liian vaikea kisa heti ensimmäisenä päivänä. Pientä teknistä viilaamista tarvitaan ja kohti Minskiä uudella innolla, Kössi sanoi.

– Ammunta kulki hienosti kaikki kolme harjoituspäivää ja eilisen kisapäivän. Tänään oli huono päivä, ja kaikki tuntui vaikealta. Nyt harmittaa vietävästi, Laitinen kertoi.

Takanen ja Kössi viittaavat kommenteissaan Valko-Venäjän Minskissä 19.-30. kesäkuuta järjestettäviin Euroopan kisoihin, jonne heidät on nimetty Olympiakomitean toimesta. Minskissä jaetaan ammunnassa kussakin lajissa yksi maapaikka Tokion olympialaisiin.

Australian Luke Argiro, 23, rikkoi Al Ainin peruskilpailussa kaikki 125 kiekkoa ja sivusi maailmanennätystä. Neljän miehen finaaliuusintaan mentiin tuloksella 122. Jaossa oli yksi paikka finaaliin, ja sen otti Tanskan Jesper Hansen.

Haulikkolajien seuraava maailmancup on Etelä-Korean Changwonissa 7.-18. toukokuuta. Seuraava kivääri- ja pistoolilajien maailmancup on Pekingissä 21.-29. huhtikuuta.

Lähde: Ampumaurheiluliiton tiedote