Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) maailmancup jatkui torstaina Kiinan Pekingissä. Päivän suomalaislajit olivat ilmakiväärin ja -pistoolin parikilpailut. Suomen joukkueet ilmakiväärin parikisassa olivat Suomi 1 (Juho KurkiEmmi Hyrkäs) ja Suomi 2 (Aleksi LeppäJenna Kuisma). Ilmapistoolissa Suomea edusti kaksikko Joonas KallioRitva Karri.

ISSF on muuttanut parikilpailun sääntöjä. Uudet säännöt olivat nyt Pekingissä voimassa ensimmäisen kerran. Muutoksilla halutaan lisätä yleisön ja tv-katsojien mielenkiintoa lajeja kohtaan. Sääntöjä hiotaan vielä tarvittaessa ennen Tokion olympialaisia 2020, joissa ilmakiväärin ja -pistoolin sekä trapin parikilpailut ovat uusia olympialajeja.

Aiemmin ilma-aseiden parikilpailun peruskilpailussa joukkueen molemmat ampujat ampuivat 40 laukausta ja viisi parasta joukkuetta eteni finaaliin. Uuden formaatin peruskilpailussa joukkueen molemmat ampujat ampuvat 25 laukausta (aikaisemmin 40) eli yhteensä 50 laukausta. Kahdeksan parasta joukkuetta pääsee neljännesvälieriin, joissa otteluparit muodostetaan peruskisan perusteella: 1. pari: 1.-8., 2. pari: 2.-7., 3. pari: 3.-6., 4. pari 4.-5.

Neljännesvälierissä joukkueen molemmat ampuvat 15 laukausta eli yhteensä 30 laukausta. Voittajat jatkavat välieriin, ja sijat 5.-8. määritetään peruskilpailun perusteella. Välierissä 1. parin voittaja kohtaa 4. parin voittajan ja 2. parin voittaja kohtaa 3. parin voittajan.

Välierissä ammutaan sama laukausmäärä kuin neljännesvälierissä, ja voittajat etenevät kultamitaliotteluun ja häviäjät pronssimitaliotteluun. Mitaliotteluissa myös pistoolin pisteet lasketaan desimaalein.

Mitaliotteluissa lasketaan joukkueen yhteistulos laukaus kerrallaan, ja paremman yhteistuloksen saanut saa kaksi pistettä. Tasatuloksesta molemmat joukkueet saavat pisteen. Ensimmäisenä 16 pistettä saanut joukkue voittaa. Jos tilanne on tasan 16-16, ammutaan uusinta laukaus kerrallaan, kunnes voittaja on selvillä.

Suomi 2:n tulos oli 520,4 pistettä, jolla se sijoittui 62 joukkueen kilpailussa 15:nneksi. Leppä (Haminan Ampumaseura) tähtäsi 261,9 ja Kuisma (Kyrkslätt Skytteförening) 258,5 pistettä. Lepän tulos oli peruskisan 10:nneksi paras henkilökohtainen tulos.

Suomi 1 teki ilmakiväärissä tuloksen 517,1, joka oikeutti 42. sijaan. Kurjen (Kankaanpään Ampumaurheilijat) tulos oli 258,3 ja Hyrkkään (Simpeleen Hahlo) 258,8. Neljännesvälieriin pääsi tuloksella 522,2, josta Suomi 2 jäi siis 1,8 pistettä.

Suomi oli ilmapistoolin parikilpailussa 38:s 471 pisteellään. Kallio (Suomussalmen Urheiluampujat) teki tuloksen 241 ja Karri (Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura) tuloksen 230. Kahdeksan parhaan joukkoon eli neljännesvälieriin pääsi tuloksella 481.

Lähde: Ampumaurheiluliitto