Suomalaishyppääjä nappasi kaksi kultaa Sheffieldin kivenkovassa kilpailussa – Toinen kärsi järjestäjien tekemän järjettömän virheen vuoksi

© Kuva: Getty Images

Lauren HallaselkäRuska LehtonenAnni Paloheimo ja Pinja Pylkäs ovat kilpailleet Sheffieldissä brittien avoimissa nuorten mestaruuskilpailuissa, eli British Elite Junior -kisoissa. Pylkäs oli joukon ainoa B-ikäsarjalainen (14-15 vuotta), muut kisaavat A-sarjassa (16-18 vuotta).

Vaikka kyseessä oli kansallinen mestaruuskilpailu, taso oli kivenkova ja osallistujia enemmän kuin monessa kansainvälisessä kilpailussa. Kilpailijoita oli tänä vuonna isäntien lisäksi kahdeksasta maasta. Osallistujamäärät ovat kasvaneet kymmenessä vuodessa peräti 280 % ja tänä vuonna osallistujia oli eniten ikinä.

Lauren Hallaselkä nappasi kultaa sekä A-tyttöjen metrillä että tyttöjen kolmen metrin parihypyissä yhdessä parinsa Anni Paloheimon kanssa. Parihyppyjen pisteet olivat tismalleen samat, joilla tytöt saavuttivat viime kesänä nuorten EM-mitalinsa. Viimeisenä kilpailupäivänä Hallaselkä otti vielä pronssia kolmella metrillä. Anni Paloheimo sijoittui samassa lajissa kuudenneksi. Paloheimo jäi metrin kilpailuissa harmittavasti finaalin ulkopuolelle järjestäjien tekemän virheen vuoksi. Järjestäjät tulkitsivat väärin omia kilpailusääntöjään ja rajoittivat ensimmäisenä kilpailupäivänä ulkomaisten finalistien määrän kahteen. Virhe huomattiin vasta A-tyttöjen kilpailun jälkeen ja muina kilpailupäivinä finaaliin pääsivät kaikki kuuden parhaan joukkoon alkukilpailussa yltäneet kansainväliset urheilijat. Paloheimoa asia ei tässä vaiheessa enää auttanut eikä lohduttanut.

Myös Ruska Lehtonen onnistui saavuttamaan finaalipaikan A-tyttöjen kerroksilla. Sarjaan mahtui huikeita onnistumia, mutta myös isoja virheitä, ja lopullinen sijoitus oli seitsemäs. Pinja Pylkäs sijoittui B-tyttöjen metrin laudalla yhdeksänneksi ja kolmosen laudalla 20:nneksi.

Lähde: Uimaliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.