Suomalaislupaukset niittivät menestystä kumparelaskussa Pohjoismaiden mestaruuskisoissa

© Kuva: Getty Images

Parhaillaan Ruotsin Duvedissa kilpaillaan Pohjoismaiden mestaruuskilpailuja. Suomen nuoret kumparelaskijat Riikka Voutilainen, 17, ja Akseli Ahvenainen, 16, päättivät kautensa näyttävästi podiumille.

Voutilainen laski sarjassaan 62.43 pistettä ja sijoittui upeasti kolmanneksi. Myös tuore junioreiden MM-pronssimitalisti Ahvenainen varmisti itselleen pronssimitalin 78.40 pisteellä.

– Maistuu hyvältä lopettaa kausi näin. Mahtavat onnistumiset kauden loppuun maistuu kyllä hyvälle. Kotirinteessäni oli hienoa päästä tykittämään, kommentoi Ahvenainen.

– Mäki oli kivan pehmeä, tykkään laskea keväthangilla. Oli helppo saada lasku kasaan, vaikka jouduin hieman helpottamaan hyppyjäni mutta onnistuin niissä. Ollut hieman vaihteleva kausi, joten on kiva saada onnistunut päätös kaudelle, iloitsee Voutilainen.

Naisten Pohjoismaiden mestaruuteen Norjan Kristine Gullachsen ja toiseksi Ruotsin Thea Wallberg. Miesten sarjan voittoon isäntämaa Ruotsin Ludvig Fjallstrom ja toiseksi yhdysvaltojen Alex Lewis. Jussi Penttala 5:s, Riku Voutilainen 8:s, Topi Kanninen 11:s ja Jimi Salonen 13:s

Huomenna Ruotsin Duvedissa vuorossa parikumparelasku. Kisaviikonloppu päättää kumparelaskijoiden kilpailukauden.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote

» Keskustele hiihdosta, ampumahiihdosta, lumilautailusta ja muista talvilajeista Facebook-ryhmässä Talviurheilun olohuone!