Junioreiden freestylehiihdon maailmanmestaruuskilpailut jatkuivat Italian Valmalencossa. Tuore kumpareiden MM-pronssimitalisti Akseli ”Axu” Ahvenainen taituroi tiensä myös tänään upeasti parikumparelaskun kärkikahinoihin, mutta taipui finaalista sijoittumalla kilpailun 6:nneksi.

– Kokonaisuutena kilpailut menivät paljon paremmin kuin osasin odottaa ja reissu oli minulle opettavainen monellakin eri tavalla. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Välillä oli haastavat olosuhteet, mutta siitäkin selvittiin. Nyt vaan kotiin treenaamaan ja ensi vuonna vahvempana ja parempana takaisin.

Myös kumparemaajoukkueen päävalmentaja Eemeli Kallas näkee kehityksen nuoressa kumparelaskijassa.

– Axu on tehnyt hyvää työtä koko kauden oman valmennustiiminsä kanssa. Lajitaidot ja kilpailuosaaminen on mennyt isoja askelia eteenpäin. Valmalencossa Axu pystyi kisalaskuihin puristamaan oman parhaansa, millä saavutettiin näissä kisoissa hienoja tuloksia, kommentoi Kallas.

Kallaksen mukaan nuorten MM-kilpailut antoivat koko nuorelle kumparejoukkueelle tärkeää kokemusta. Tämänkin vuoden jälkeen joukkueessa edustaneilla laskijoilla on vielä 2-3 vuotta aikaa osallistua tuleviin nuorten MM-kilpailuihin

– Koko porukka on siinä iässä, jossa laadukkaalla harjoittelulla voidaan saavuttaa suuria tason nousuja kausien välillä, summaa Kallas.

Rasmus Karjalainen 17:s, Aleksi Kaisla 27:s ja Joel Kangas 28:s. Naisten sarjassa Riikka Voutilainen 14:s.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote