Oskar Kirmes Espoon Telinetaitureista ja Elias Koski Voimisteluseura Helsingistä voimistelivat perjantaina miesten telinevoimistelun EM-kilpailuiden ottelufinaalissa.

Aivan parhaaseensa miehet eivät yltäneet, mutta todistivat olevansa oikeassa paikassa finalistien joukossa.

– Pikkuvirheitä, jotka maksoivat harmittavan paljon pisteitä. Ihan olen kuitenkin tyytyväinen päivän suorituksiin ja todistin kuuluvani tähän finaaliporukkaan, totesi Koski.

Koski voimisteli parhaat pisteensä perjantaina rekiltä 13,333 ja hypystä 13,500. Kosken yhteispisteet olivat 78,133 ja sijoitus 23. Kirmeksellä oli rekillä epäonnea, muuten kilpailu sujui samaan malliin karsinnan kanssa.

Kirmes voimisteli korkeimmat pisteensä permannolta 13,900 ja hypystä 13,800. Yhteispisteet 79,199 sekä sijoitus 20. Karsintojen tuloksellaan Kirmes varmisti itselleen paikan kesä-heinäkuun vaihteessa Minkissä kilpailtaviin EuropeanGames-kilpailuihin, joissa nähdään tuhansia urheilijoita 15 eri lajissa.

– Aika samanlaiset suoritukset tänään kuin karsinnassa, paitsi rekillä, jossa tuli iso virhe. Kisa sujui samalla tavalla kuin leireillä ja harjoituksissa. Ensi viikolla otetaan vähän kevyemmin ja EuropeanGames on seuraava etappi. Vuoden pääkisa on MM-kisa lokakuussa, jonne lähdetään joukkueella. Sieltä napataan olympiapaikka, summasi Kirmes kilpailuaan ja kauden jatkoa.

Lähde: Voimisteluliiton tiedote.