Suomalaisnostajalta odotettiin mitalia EM-kisoissa – ”Eteenpäin sano mummo lumessa”

© Kuva: Getty Images

Rovaniemen Reippaan Anni Vuohijoelta odotettiin mitalia EM-painonnoston jatkuessa Georgian Batumissa.

Sarjassa 64 kiloa nostava Vuohijoki aloitti tempausnostonsa kaksi kiloa alle oman SE-tuloksensa eli 93 kilosta. Nosto kallistui vastaanottoasennossa oikealle, mutta vahvat olkapäät ja päättäväisyys riittivät pitämään tangon asennossa, hyväksytty nosto. Toiseen tempaukseen kuormattu SE-106 oli liikaa. Kolmannella nostolla tanko kävi jo riittävän ylhäällä, mutta auttamattomasti eteen nosto jäi.

Työntönostot Vuohijoki aloitti 116 kilosta, sekin vain kaksi kiloa alle SE:n, mutta ylöstyöntö oli ponneton.Toisella yrittämällä 116 nousi hallitusti. Kolmanteen taktikoitu uusi SE-rauta 121 kiloa oli liikaa.

Vuohijoen yhteistulokseksi 209 kiloa, naisten 64-kiloisten EM-kisassa yhdeksäs sija, sama sijoitus tuli myös tempauksessa ja työnnössä.

– Ei mennyt kilpailu suunnitelmien mukaan, mutta startit oli sen verran korkeat, että niilläkin sai ihan hyvän tuloksen. Ponnistus tuntui vähän pehmeältä ja se haittasi tempausta ja ylöstyöntöä. Varsinkin ylöstyöntö harmittaa. Treeneissä ei ole tullut ylöstyönnössä pummeja kahteen kuukauteen, Vuohijoki sanoi.

– Elämäni paras treenijakso on takana. Viime vuonna tein 203 ja tänään 209, niin siinä mielessä hyvin. Eteenpäin sano mummo lumessa. Kolumbiassa viiden viikon päästä tehdään enemmän, hän kertoi.

Lähde: Painonnostoliitto