Suomen mestari vaatimaton voitosta huolimatta – ” No, tämä oli yksi kisa muiden joukossa, ei voi mennä kehumaan”

© Kuva: Getty Images
Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!

Jarkko Mylly voitti Tampereella R3-sarjan ilmakiväärin Suomen mestaruuden. Hän ei ollut täysin tyytyväinen tulokseensa, mutta takataskussa oleva maapaikka Tokion paralympialaisiin 2020 lämmittää mieltä. Myllyn katse on nyt kevään ja kesän kansainvälisissä kisoissa.

Mylly tähtäsi Tampereella ilmakiväärin R3Y-sarjan SM-kultaa tuloksellaan 629,5 (104,6+105,4+105,6+103,2+106,3+104,4). Viime vuoden mestari Nico Järvinen (Mäntsälän Urheilijat) oli nyt toinen, ja Raahen Ampujien Timo Keskisimonen sijoittui viime vuoden tavoin kolmanneksi. Järvisen tulos oli 627,1 ja Keskisimosen 621,3.

– No, tämä oli yksi kisa muiden joukossa, ja päivän tulos oli tyydyttävä. Ei sillä kuitenkaan voi mennä kehumaan, Mylly sanoi kilpailun päätyttyä.

– Lähden kuukauden kuluttua mittauttamaan kansainvälistä tasoa Hannoveriin, Mylly kertoi. Hän kilpailee Saksassa ilmakiväärissä ja pienoiskiväärissä 6. ja 7. toukokuuta.

Myllyn viime vuosi oli vaikea kahden leikkauksen takia, mutta nyt kaikki on kunnossa:

– Palasin vihdoin normaaliarkeen, ja talvi meni harjoittelun merkeissä. Sain uuden ilmakiväärin noin kuukausi sitten. Alan pikkuhiljaa päästä sen kanssa sinuiksi. Kehitystä tapahtuu koko ajan, ja eiköhän se sieltä löydy, Mylly sanaili Pirkkahallissa.

Mylly kilpailee heinäkuussa Kroatian Osijekissa järjestettävässä maailmancupissa ja ehkä myös Australian Sydneyssä lokakuussa järjestettävissä MM-kilpailuissa. Molemmissa kisoissa on jaossa maapaikkoja Tokioon, mutta niitä Myllyn ei enää tarvitse miettiä.

Tokion paralympialaisiin on nyt noin puolitoista vuotta aikaa. Millaisia ajatuksia ne herättävät juuri nyt?

– Minulla se paikka siellä hyllyllä jo on, Mylly naurahti.

Lauantaina Suomen huippuampujat kilpailevat olympialajien SM-mitaleista eli miesten ja naisten ilmakiväärissä ja -pistoolissa. Sunnuntaina ovat vuorossa miesten ja naisten ilmakiväärin asentokilpailut sekä ilmakiväärin ja -pistoolin juniori- ja veteraanisarjoja.

Kisat jatkuivat pitkälle perjatai-iltaan. Saldona oli kaikkiaan kolmetoista Suomen ennätystä – viisi niistä juniorisarjoissa.

SM-kilpailuihin osallistuvat kaikki Suomen kärkiampujat Aleksi Lepän, Juho Kurjen, Jenna Kuisman, Emmi Hyrkkään ja Joonas Kallion johdolla. Tampereella nähdään kolmen päivän aikana 866 kilpailusuoritusta ja 637 urheiluampujaa. Edustettuina on 91 seuraa.

Lähde: Ampumaurheiluliiton tiedote

Katso FC Vitebsk - KuPS suorana ilmaiseksi!