Todella harvinainen tapahtuma alppiyhdistetyn SM-kisoissa Ylläksellä

© Kuva: Getty Images
Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Alppihiihdon Suomen mestaruus jaettiin harvinaisesti tasan kahden nopeimman miehen kesken Ylläksellä, kun alppiyhdistetyn voittoon laskivat nuoret alppihiihtäjät Santa Claus Ski Teamin Turo Torvinen, 18, ja Helsinki Ski Clubin Henri Hahtela, 17.

– Ensimmäiset vauhtilaskut vuoteen nyt täällä Ylläksellä ja oli niiden puolesta vielä vähän hakemista, mutta sain onneksi sen verran hyvän laskun tähän combiin, että riitti juuri ja juuri käännettyyn lähtöjärjestykseen pujottelussa.

Hahtela paransi sijoitustaan pujottelussa peräti 28 sijaa, joka takasi hänelle ensimmäisen yleisen sarjan kirkkaimman SM-mitalin.

– Pujotteluun oli oikeestaan helppo lähteä: baana oli puhdas ja pystyi painamaan ihan täydellä kaasulla. Lasku tuntuikin nopealta, mutta en ihan uskonut, että olisi näin korkealle riittänyt. Voi olla tyytyväinen, kommentoi Hahtela.

Turo Torviselle kausi on ollut haasteellinen. Alkukaudesta asti miltei sivussa ollut Torvinen pääsi kunnolla takaisin kisarinteille vasta helmikuussa. Nyt ongelmista on selvitty ja kuntoutus tuottanut toivottua tulosta.

– Keho alkaa olemaan ihan kunnossa, eikä selkä ole vaivannut enää ollenkaan. Treeneissä olen jo pystynyt nostamaan toistomääriä.

Torvinen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena ja toisella kierroksella pujotteli 13:nneksi nopeimman ajan. Tulostauluun kirjattiin maaginen voittoaika: 1:33.39, jonka myötä korkeimmalla podiumilla nähtiin tänään tuplamiehitys.

– Super-g meni hyvin, ei suurempia ongelmia. Puikkarata kului aika paljon ja olin siinä hieman hitaampi, mutta kyllä tähän tyytyväinen voi olla, iloitsee tuore Suomen mestari Torvinen.

Lähde: Ski Sport Finland


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!