Salibandyliigan pudotuspelien pistepörssin voitosta on käynnissä kova kamppailu. SPV:n Sami Koski johtaa tilastoa tehoilla 7+18=25. Eroa kakkosena olevaan Classic-hyökkääjä Joonas Pylsyyn on kaksi pistettä, mutta Kosken pistemäärä ei enää kasva, sillä SPV:n kausi päättyi jo voitokkaaseen pronssipeliin.

Pylsyllä on varmuudella ainakin kaksi ottelua vielä jäljellä, kun Classicin ja TPS:n välinen finaalisarja on tilanteessa 2-0. Hänen takanaan tulee monta pelaajaa aivan lähietäisyydellä. 22 tehopisteessä ovat TPS:n Mikko Hautaniemi ja Miko Kailiala sekä Classicin Sami Johansson.

Kyseisistä pelaajista etenkin järkälemäinen Hautaniemi on nostanut kevään tullen tasoaan. Hän on tehnyt pudotuspeleissä komeat 15 maalia 14 ottelussa, joka on yli maali per peli-tahtia. Runkosarjassa hän teki 21 osumaa 26 ottelussa, jolloin hänen maalikeskiarvoksi muodostui 0,81. Myös Pylsy on parantanut maalitahtiaan komeasti runkosarjasta. Koski, Kailiala ja Johansson kuuluivat pistepörssin kärkikymmenikköön jo runkosarjassa.

On todennäköistä, että joku edellä mainituista vie pörssivoiton nimiinsä, sillä seuraavana pelejään jatkavista pelaajista on Classicin Aaro Helin, jolla on kasassa 16 tehopistettä.

Yhden kauden pudotuspelien piste-ennätys on Mika Kohosen käsialaa keväältä 2005. Tuolloin hän nakutti tehot 11+21=32.

Classicin ja TPS:n kolmas finaali pelataan Tampereella torstaina klo 18.30 alkaen.