Turun Palloseura on tehnyt miesten Salibandyliigassa tällä kaudella seurahistoriaa edettyään pudotuspeleissä finaaleihin asti. TPS kohtaa finaaleissa tamperelaisen Classicin, joka on kyseisten karkeloiden vakiokävijä.

Turkulaisten päävalmentaja Jukka Ruotsalainen luetteli seuran verkkosivuilla joukkueensa pelillisiä teesejä suuren haasteen edessä.

Haaste kasvaa ja niin se pitääkin tehdä kun finaalivaihetta eletään. Pelillisesti homma muuttuu jonkin verran semifinaaleista ja varmasti suurin asia on löytää oikea mielentila pallolla pelatessaan. Classic on loistava joukkue hyökkäämään vastaan ja meidän pitää olla todella kärsivällisiä ja luottaa oman pelaamisen rakenteisiin, jotta maalipaikkoja saadaan luotoa tarpeeksi. Omassa puolustuspelaamisessa tarvitsee löytää jälleen yksi askel terävyyttä, koska vastustajalla on hieman vähemmän ottelukuormaa alla. Me ollaan tultu tänne asti pelaamalla toisillemme, eikä se tule muuttumaan tästäkään eteenpäin. Todella innolla odotetaan sarjan avaamista, Ruotsalainen mehustelee.

SM-kulta ratkeaa neljällä voitolla. Classic lähtee ottelupariin suurena ennakkosuosikkina, sillä joukkueen rosterista löytyy peräti kymmenen maailmanmestaria viime joulukuun kisoista. TPS:n vastaava luku on kolme.