UFC tarjoilee äärimmäisen mehukkaita ottelupareja yhdessä illassa – asiantuntija: ”Pistää melkein pissat housuun”

© Kuva: Getty Images
Tampa Bay ja Columbus pudotuspeleissä vastakkain! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Vapaaottelun ykköspromootio UFC on loihtinut kasaan kaksi huippuluokan mittelöä UFC 236 -iltansa päämittelöiksi, joissa pelissä ovat kevytsarjan ja keskisarjan väliaikaiset mestaruusvyöt.

Atlantan suuren kamppailuillan pääottelussa iskevät yhteen ensi sunnuntaina kevytsarjan tähtinimet Max Holloway ja Dustin Poirier.

Holloway on UFC:n höyhensarjan kiistaton mestari, joka toivottaa tervetulleeksi kevytsarjan kärkipään haastajan Poirierin.

Illan vetonaulojen lisäksi samalle kortille saatiin sovittua myös mittelö keskisarjan väliaikaisesta herruudesta mestarin Robert Whitakerin kuntoutuessa loukkaantumisen jäljiltä.

Kyseisestä kunniasta ottavat yhteen Ultimate Fighter – kilpailun voittaja Kelvin Gastelum ja viihdyttävästä potkunyrkkeilytyylistään tunnettu huippulupaus Israel Adesanya.

Ottelukortin asetelmat lupaavat niin räiskyvää kamppailujuhlaa, etteivät Unibetin Ylilyönti-podcastin asiantuntijat Jaakko Dahlbacka ja Jani Mesikämmen malta miltei pysyä tuoleissaan.

– Nyt on niin kova viikon taistelu tiedossa, että aletaan lähestyä urheilun puolesta absoluuttista huippua, Mesikämmen hehkuttaa.

– Nämä päämatsit pistävät meikäläiselle melkein pissat housuun. Tässä on jännä viikonloppu tulossa, Dahlbacka komppaa.

Hollowayn ja Poirierin kohtaamisessa Dahlbackaa sytyttää erityisesti kummankin kamppailijan tarina ja tie kevytsarjan MM-taistoon.

– Tämä ottelu on urheilullisestikin todella hyvä, mutta molemmat ottelijat ovat aivan rehellisellä työllä pitkän aikajakson mittaan kiivenneet UFC:n eliittiin ja otelleet huipulla jo kauan.

– Tässä ei ole taustalla mitään ylimääräistä länkytystä. Tämä ottelu täyttää ne kaikki kriteerit, mitä itse urheilulta vaadin, toivon ja oletan, konkarivalmentaja ylistää.

Gastelumin ja Adesanyan yhteentörmäys ei ansaitse kamppailutuntijoiden mielestä aivan mestaruusottelun tunnustusta, vaikka miehet pitävätkin otteluasetelmaa itsessään mainiona.

– Kumpikaan ottelijoista ei ole ehkä vielä siinä kohdassa. Kun taas Holloway ja Poirier ovat tehneet todella pitkät urat, nämä kaksi ottelijaa kamppailevat vielä ykköshaastajan paikasta Dahlbacka arvostelee.

– Matsi itsessään on kuitenkin hyvä. Gastelumilta löytyy hevosvoimia ja kykyä räjähtää. Hän on tottunut ottamaan pitkiä otteluita. Adesanyalla on pitkät jalat, jotka nousevat korkealle. Se on se isoin vaara tässä. Jännittää jopa se, millainen painimylly tästä saadaan aikaiseksi. Kukaan ei ole laittanut Adesanyaa vielä tiukoille painilla. Olisiko tässä sellainen kaveri, Dahlbacka analysoi otteluasetelmaa.

– Kaksi mielenkiintoista ottelijaa kuitenkin. UFC on pedannut ja rakentanut Adesanyalle tietä huipulle. Gastelum on taas mielestäni vähän epätodennäköinen menestystarina. Hänen piti olla tähän painoluokkaan liian pieni, mutta äijä onkin näyttänyt hyvältä. Hän on ansainnut tämän kovalla työllä, eikä häntä yleensä huimaa, Mesikämmen arvioi.

Tampa Bay ja Columbus pudotuspeleissä vastakkain! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!