Edis Tatlin valmentaja Pekka Mäki kehuu suojattinsa valmistautumista reilun viikon päästä New Yorkissa käytävään otteluun Teofimo Lopezia vastaan.

Vajaan kahden kuukauden valmistautumisaikana Tatli on harjoitellut ahkerasti.

– Edis on hyvässä kunnossa. Se on ottanut nyt 76 erää sparria tähän otteluun. Se on kiitettävä määrä tähän aikaan nähden, Mäki kertoi Tatlin tiedotustilaisuudessa perjantaina.

31-vuotiaan Tatlin elämäntavat tekevät myös valmentajan työstä helpompaa.

– On aina mukava, kun puhutaan tällaisesta urheilijasta, joka ei koskaan päästä itseään huonoon kuntoon. Elää terveellisesti, ei juhli eikä käytä alkoholia. Silloin nopean startin saaminen on tosi helppoa vähän lyhyemmälläkin aikataululla, Mäki kertoo.

Ensi viikon ottelu Madison Square Gardenissa on Tatlin uran kannalta elintärkeä. Voitto nousevasta tähdestä Lopezista avaisi lähes varmasti ovet MM-titteliotteluun. Kokenut valmentaja Mäki uskoo vankasti, että Tatli ansaitsee MM-saumansa suuren näyttämön illassa.

– Olen tosi luottavainen. Olen jo päiväunissani nähnyt, kenen käsi siellä nostetaan ilmaan Madison Square Gardenissa, Mäki kertoo.

Tatlin ja Lopezin ottelu nähdään 20.4. lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa suorana lähetyksenä Viaplay-palvelussa.