Viikonloppuna ensimmäistä kertaa Yhdysvaltojen maaperällä otteleva ammattinyrkkeilyn raskaan sarjan supertähti Anthony Joshua on harjoitellut viimeisen kuukauden ajan Miamissa.

29-vuotias IBF-, WBA-, IBO- ja WBO-liittojen maailmamestari Joshua on tähän mennessä otellut kaikki 22 matsiaan kotimaassaan Isossa-Britanniassa. Nyt Joshua on valmistautunut otteluun Miamissa, johon hän on rakentanut oman salin harjoitusleiriä varten.

– Aurinko ja d-vitamiini ovat hyväksi minulle. Keskittyminen on kunnossa. Ehkä poissa kotoa otteleminen antaa minulle maailmanmestarin ajatusmaailman. Että olen toteuttamassa kohtaloani,

– Tämä on askel eteenpäin minulle. Matkustaminen, uusi aikavyöhyke, harjoitusleirin rakentaminen pois kotoa ovat uusia kokemuksia. Kaikki tämä on todella tärkeää, Joshua kommentoi.

Joshua debytoi sunnuntaiyönä Suomen aikaa Yhdysvalloissa legendaarisessa New Yorkin Madison Square Gardenissa. Ottelu on olympiavoittajan markkina-arvon kannalta tärkeä, sillä Yhdysvallat on edelleen taloudellisesti nyrkkeilymaailman suurin näyttämö.

Joshua tuntee niskassaan myös paineet, sillä alun perin hänen piti kohdata Jarrell Miller, jonka dopingkäry muutti tilanteen. Seuraavaksi vastustajaksi tuli Andy Ruiz, mutta nyrkkeilymaailma on jo pitkään odottanut Joshuan ja WBC-liiton jenkkimestarin Deontay Wilderin kohtaamista. Wilder laittoi lisää painetta viime viikolla tyrmäämällä Dominic Breazealen ensimmäisessä erässä. Joshualla meni vuonna 2016 samaan tehtävään seitsemän erää.

– Tähän otteluun kohdistuu paljon kiinnostusta, etenkin Jarrell Millerin tilanteen ja Wilderin tilanteen johdosta. Nyt on minun aikani loistaa. Se tuntuu todella hyvältä, Joshua kommentoi.

Suomessa Joshua vs. Ruiz näkyy yksioikeudella PPV-otteluna Viaplay-palvelussa. Ottelun hinta on 49,95 €.

Lähde: Boxingscene.com.