Uinnin lyhyet SM-viestit kisataan tänä viikonloppuna Tampereen avoimien mestaruusuintien yhteydessä. Avauspäivänä lauantaina käytiin 4×50 metrin vapaauintiviestit, joissa mestareiksi kruunattiin TaTU Tampere ja Kampuksen Plaani.

TaTU Tampereen miehet nappasivat 4×50 metrin vapaauinnin Suomen mestaruuden lauantaina Tampereen uintikeskuksessa. Anton Herrala, Tony Eriksson, Teemu Viitanen ja Matias Tyry ottivat paalupaikan jo aamun alkuerissä ja voittivat SM-finaalinkin selkeästi ajalla 1.33,28. Hopealle kiri mestaruutta puolustanut Cetus Espoo, jonka ankkuri Ari-Pekka Liukkonen nosti joukkueensa viimeisellä altaanmitalla neljänneltä sijalta kakkoseksi, mutta tamperelaisiin eroa jäi vielä 0,76 sekuntia. Pronssi otti Vantaan Vanders, jonka nuori kokoonpano Kalle Mäkinen, Matias Hjelm, Erik Nurmija Kasper Envalds ui aamun alkuerissä uuden nuorten Suomen ennätyksen 1.35,60, finaalissa vauhti oli kahdeksan sadasosaa verkkaisempaa.

Naisten 4×50 metrin vapaauintiviestin mestaruuden niitti jälleen Kampuksen Plaani joukkueella Selma Soininen, Susanne Hirvonen, Mimosa Jallow ja Sonja Pentti. Mestaruus lohkesi lukemin 1.45,08. Plaanin viimevuotinen SE-aika kirjataan 1.43,37. Helsingfors Simsällskap otti SM-hopeaa lähes sekunnin erolla Plaaniin ja pronssia sai Cetus Espoo.

Sunnuntaina Tampereella ratkotaan 4×50 metrin sekauintiviestien mestaruudet klo 17.00 alkaen.

Lähde: Uimaliiton tiedote