HGK kiilasi viimeisellä telineellä kärkeen ja toiseen peräkkäiseen mestaruuteen – ”Aivan huikea fiilis”

© Kuva: Getty Images

Helsingfors gymnastikklubb uusi TeamGymin Suomen mestaruutensa Voimistelun SM-kilpailuissa Turussa. HGK voitti yhteispistein 49,383. Hopealle pistein 49,250 voimistellut Espoon Telinevoimistelijoiden Elecstreme johti kilpailua hyppykierrosten jälkeen, mutta HGK kiilasi viimeisellä telineellä vapaasuorituksellaan kärkeen.

HGK:n suorituksissa näkyi tänään vahvasti kokemus ja varmuus. Joukkue sai vapaaohjelmastaan kilpailun korkeimmat pisteet 20,100. Volttiradalta voittajajoukkue nappasi pisteet 15,300 ja trampetilta 13,983.

– Vapaaohjelma on ollut meidän vahvuus, ja olemme laittaneet siihen paljon aikaa hiomalla ja muokkaamalla ohjelmaa kevään aikana. Me ollaan panostettu vaikeusosiin, sillä se näkyy pisteissä, joukkueen kapteeni Sonja Fredriksson kommentoi palkintojenjaon jälkeen ja lähettää urheilijoiden kiitokset myös yleisölle.

– Aivan huikea fiilis. Meillä oli haastava valmistautuminen, mutta yleisö eli upeasti mukana koko kilpailujen ajan. Oli hienoa voimistella tällaisessa tunnelmassa. Meillä on sanonta, että kisat on bileet ja tänään ne olivat juuri sitä!

Naisten sarjassa pronssille voimisteli Tampereen Voimistelijoiden Edustus pistein 46,999.Jyväskylän Voimistelijoiden Mix -joukkueelle jaettiin sekajoukkueiden sarjan ja Tampereen Voimistelijoiden Kunniammiähille miesten sarjan kirkkain mitali sarjojensa ainoina osallistujina. TeamGymissä on nähty miesten joukkue kansallisissa kilpailuissa viimeksi 2010.

Lähde: Voimisteluliitto