Moona Korkealaakso Lappeenrannan Urheilu-Miehistä ja Janette Vänttinen Porvoon Urheilijoista eivät säikkyneet raesadetta, joka repesi taivaalta 17-vuotiaiden tyttöjen 4 kilometrin lähdössä maastojuoksun SM-kisoissa Janakkalassa. Korkealaakso voitti mestaruuden ajalla 13.59.

Erittäin kovavauhtisessa kilpailussa toiseksi sijoittunut Vänttinenkin olisi ajallaan 14.19 voittanut sekä 19-vuotiaiden että 22-vuotiaiden mestaruudet. Kolmantena maaliin ehtinyt Heljä-Viivi Unkila Turun Urheiluliitosta hävisi mestari Korkealaaksolle jo lähes minuutin.

– Oma rento kovavauhtinen juoksu. Viime viikolla oli vähän kuumetta, minkä takia halusin ratkaista ajoissa enkä puristaa enää viimeisellä 400 metrillä. Alamäet rullasi mukavasti, mutkat olivat vähän liukkaita, kertoi Korkealaakso.

Lappeenrannan Urheilu-Miehet voitti Korkealaakson johdolla myös joukkuemestaruuden. Kilpailijoita oli 65, joista kolme keskeytti.