Yhdysvaltojen Justin Gatlin tulee kilpailemaan Paavo Nurmen kisoissa Turussa. Amerikkalainen pikajuoksun huippunimi pinkoo Turussa kesäkuun 11. päivä 100 metriä ja on yksi tämän vuoden kilpailun supertähdistä.

Naisten 100 metrin supertähti on Trinidadin Michelle-Lee Ahye. Hän on juossut matkan 10,82 ja oli Rion olympiakisoissa kuudes. Kaksissa edellisissä MM-kisoissa hän on ollut viides ja kuudes.

Turussa Ahyen haastavat ainakin Yhdysvaltain hallitseva 60 metrin hallimestari Shania Collins ja lajin kotimaiset kärkinimet, kuten Hanna-Maari Latvala.

Naisten 100 metrin aidoissa suomalaisaiturit pääsevät mittelemään vauhtiaan MM-viitosta ja MM-hallien hopeamitalistia, Yhdysvaltain Christina Clemonsia vastaan. Yhdysvaltain Ebony Morrison puolustaa kisan voittoa ja amerikkalaisjuoksijoista Turussa juoksee myös kuluvalla kaudella 12,81 pinkonut Yhdysvaltain Evonne Britton.

Myös Gatlinille on luvassa hyviä haastajia kuten Norsunluurannikon Arthur Gue Cissé, joka kiihdytti 100 metriä viime vuonna 9,94, pikamatkan 10,00 juossut Japanin Ryota Yamagata sekä hallitseva 22-vuotiaiden Euroopan mestari, britti Ojie Edoburun.

Lähde: Urheiluliiton tiedote