Jarmo Härmä on seuraava Suomen U19-salibandymaajoukkueen päävalmentaja. Valmennustiimiin kuuluvat myös edellisestä ryhmästä jatkava Stefan Korhonen sekä maalivahtilegenda Jarno Ihme.

Salibandyliiton hallitus vahvisti nimitykset torstaina. Kahden vuoden sopimuksella kohti Tshekissä 2021 pelattavia MM-kisoja työskentelevään tiimiin on haussa vielä yksi lajivalmentaja.

– Kovin paljon innokkaampi ei voisi olla, Jarmo Härmä tiivistää tuntonsa uudesta pestistä.

– Tämä on iso mahdollisuus valmentajalle, ja olen aina sanonut rohkeasti ääneen, että tavoitteenani on jonain päivänä maajoukkuevalmennus. Kun katsoo nimilistaa, millaisia tiimejä nuorten maajoukkuetta on ollut valmentamassa, on kunnia päästä jatkamaan samaa työtä. Siellä on tehty sekä tulosten valossa että laadun puolesta hienoa jälkeä.

Nykyisin Nokian KrP:tä Salibandyliigassa luotsaava Jarmo Härmä muistetaan myös muun muassa OLS:n, LNM:n, Erä Akatemia ja M-Teamin peräsimestä. Härmä on suorittanut valmentajan ammattitutkinnon ja (VAT) ja huippuvalmentajakurssin (HVK) vuosina 2011 ja 2012.

– Itselläni alkaa nyt kymmenes kausi pääsarjojen valmennuksessa, ja nuorten maajoukkue on tuttu maailma sikäli, että siellä on ollut paljon omia valmennettavia ja yhteydenpito maajoukkuevalmentajien kanssa jatkuvaa.

Härmällä on kova luotto tuleviin kollegoihinsa.

– Jos pitäisi listata yksi asia, miksi tämä tehtävä on erityisen hieno, se olisi tämä valmennustiimi. Ihmeen Jape on tuttu jo Oulun ajoilta ja Stefan Korhonen pitkältä ajalta liigakuvioista. Minulla on kova kunnioitus molempia herroja kohtaan. Japen pitkän pelaajauran ja Steffin kokemuksen nuorten maajoukkueen valmennuksesta myötä uskon, että meillä on pelaajille aika paljon annettavaa.

Lähde: Salibandyliiton tiedote.