Tapio Lehtinen saapui maaliin Ranskan Les Sables d’Olonneen sunnuntai-iltana 19. toukokuuta noin kello 21.30 Suomen aikaa. Matkaan maailman ympäri Lehtinen lähti 1. heinäkuuta 2018.

– Olen todella otettu saamastani vastaanotosta niin vesillä kuin rannassakin. Olin varautunut henkisesti siihen, että menen yksin bensa-asemalle kertomaan saapumisestani, Lehtinen naurahti.

Hän nukkui yön ja nautti runsaan ranskalaisen aamiaisen ystäviensä luona. Myös Lehtisen vaimo, tytär, poika ja sisko olivat saapuneet Ranskaan vastaanottamaan sankaria.

Millaisia hetkiä lähes 11-kuukautisen matkan varrelta jäi Lehtisen mieleen?

– Tällä hetkellä paras muistoni on eilinen maaliintulo ja kaikkien vastaanottajien näkeminen. En varmasti unohda sitä ikinä. Päivä oli elämäni onnellisin.

Maanantaina Asteria nostettiin ylös ja Lehtinen pääsi tutustumaan sitkeisiin matkakumppaneihinsa, pohjaan kiinnittyneisiin hanhenkauloihin. Lehtinen nappasi yhden irti ja pisti sen poskeensa. Näin kippari näytti häntä Intian valtamereltä piinanneille vauhdinhidastajille lopulta, kuka on kuka.

Vaikka Lehtinen nautti yksinpurjehduksesta ja kilpailemisesta Golden Globe Racessa, ei hän suoraan lupautunut mukaan seuraavaan GGR:ään. Toisaalta hän ei sulkenut siltä myöskään ovea.

– Luin merellä Jean Sibeliuksen elämäkertaa ja kuuntelin hänen musiikkiaan. Siteeraankin tässä häntä mukaillen ja sanon, että olen purjehtija, en selvänäkijä. Mutta se on varmaa, että jatkan purjehdusta, Lehtinen kommentoi.

Golden Globe Racen voitti maapallon 211:ssä päivässä kiertänyt Jean-Luc Van Den Heede, joka oli vastaanottamassa Lehtistä eilen. Lehtinen oli 18:sta viime heinäkuussa startanneesta veneestä viides ja viimeinen maaliin tulija. Kaikkiaan 13 venettä kippareineen joutui jättämään kilpailun kesken. Lehtinen purjehti kaikkiaan yli 30 000 mailia.

Lähde: Purjehdusliitto