Katso video: Testosteronihoitoa saava transsukupuolinen painija syntyi naiseksi, mutta on kuin mies – Ottelee kuitenkin naisten sarjassa ja on ylivoimainen!

© Kuva: Getty Images
Serie A:ssa Bologna - Atalanta! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Yhdysvalloissa on noussut kohu transsukupuolisesta pojasta, joka joutuu lain vuoksi kilpailemaan tyttöjä vastaan painiturnauksissa.

19-vuotias Mack Beggs aloitti muutama vuosi sitten hoidot sukupuolenkorjausta varten ja hänen osallistumisestaan naisten painiturnauksiin on kohistu jo viimeiset kaksi vuotta.

Texasin lakien mukaan sukupuoli kuitenkin määrittyy urheilussa syntymätodistuksen mukaan. Beggs on syntymäsukupuoleltaan tyttö, joten hänet laitettiin painimaan tyttöjä vastaan. Hän on itse kertonut haluavansa otella poikia vastaan.

Hänelle annetaan muun muassa mieshormoni testosteronia, joka edistää lihasmassan kasvua ja parantaa suorituskykyä. Beggs onkin ollut ylivoimainen painiareenoilla ja voittanut Texasin osavaltion painimestaruuden joka vuosi.

– Tavoitteenani ei ole vain voittaa osavaltion mestaruutta, vaan harjoitella myös vuosien 2020 ja 2024 olympialaisia varten, Beggs kertoi.

Serie A:ssa Bologna - Atalanta! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!