Dicken ja Cocks kohtaavat jälleen SM-Liigan loppuotteluissa. Sarjaa hallinnut kaksikko ei kompastellut välierissään, ja kumpikin marssi vakuuttavaan tyyliin ensi viikon keskiviikkona (15.5) alkaviin loppuotteluihin. Vaikka Riihimäkeläiset ovatkin sarjan ehdoton ennakkosuosikki, on lauttasaarelaiset tällä kaudella ottaneet harppauksen lähemmäs arkkivihollistaan. Tästä kertoo myös tilastot, sillä Dicken onnistui kertaalleen voittamaan, ja kertaalleen tasatulokseen Cocksia vastaan.

Useimmat muistavat vielä viime kevään loppuottelusarjan, joka tarjosi erittäin korkeatasoista viihdettä. Ensimmäiseen kertaan ties kuinka moneen vuoteen Cocks hävisi yhden, sarjan ensimmäisen ottelun kotonaan, voitti seuraavan Pirkkolassa, kolmas meni jännittävien vaiheiden jälkeen jatkoajalle, jossa Cocks vei pidemmän korren, ja vielä viimeisen pelin Pirkkolassa, jossa Cocks oli pari maalia parempi vieden näin ollen kultamitalit mukaansa jälleen kerran.

Tänä keväänä eletään poikkeuksellisen tasokasta käsipallokevättä, kun käytännössä molemmat joukkueet pääsevät parhaalla mahdollisella miehistöllään haastamaan toisensa. Pikkuvammoja luonnollisesti kaikilla esiintyy, mutta ketään ei näillä näkymin istuteta loukkaantuneena popcorn-osastolla, kummastakaan joukkueesta.

Mennyt kausi oli muutenkin molemmille menestyksekäs, kun Cocks esiintyi todella ennakkoluulottomasti Mestarien Liigan lohkovaiheessa, kooten peräti kuusi pistettä kahdella voitolla ja kahdella tasurilla. Dicken sen sijaan säväytti Challenge Cupissa, edeten peräti kahdeksan parhaan joukkoon 48 joukkueen turnauksessa vain tippuakseen maalin erolla finalisti AM Madeira Andebol SAD:lle.

Finaaleissa pelataan poikkeuksellisesti yksi ottelu Siuntion Fennia Arenalla, kun Cocksin kotikenttä on varattu muuhun käyttöön, näin ollen riihimäkeläisten kotiedun merkitys ei ole niin suuri kuin normaalisti. Cocksilla lisäpaineita aiheuttaa myös se, että vain Liigan voittajalla on mahdollisuus anoa paikkaa ensi kauden Mestarien Liigaan.

Finaalien aikataulut, paras viidestä formaatti, Suomen mestaruuteen vaaditaan 3 voittoa:
15.5 klo 18.30 Cocks – Dicken Riihimäki ja VeikkausTV
17.5 klo 18.30 Dicken – Cocks Pirkkola ja VeikkausTV
19.5 klo 16.15 Cocks – Dicken Siuntio ja YLE2 & Areena
Tarvittaessa:
22.5 klo 18.15 Dicken – Cocks Pirkkola ja YLE2 & Areena
25.5 klo 16.15 Cocks – Dicken Riihimäki ja YLE2 & Areena

Lähde: Dickenin tiedote (Daniel Rémy)