Vapaaottelija Makwan Amirkhani nousee vuoden tauon jälkeen UFC-häkkiin tulevana lauantaina Tukholmassa, jossa vastaan asettuu brittiläinen Chris Fishgold.

Pitkän harjoitusrääkin tarkoitus mitataan viimein lauantaina. Amirkhani kuvailee viime hetken tunnelmiaan ”jäätäviksi”.

– Tässä on tasan 10 kuukautta treenattu aika määrätietoisesti. Mun elämällä ei viimeiset 10 kuukautta ollut mitään muuta tarkoitusta kuin urheilla ja valmistautua tähän hetkeen, Amirkhani kertoo SuomiUrheilu.comille.

Tukholman kaupungilla on erityinen rooli 30-vuotiaan Amirkhanin uralla, sillä naapurimaan pääkaupunki toimi näyttämönä myös tammikuussa 2015, kun ”Maku” otti UFC-uran raketin lailla käynnistäneen debyyttivoiton Andy Oglesta.

Onko sillä jotain erityistä merkitystä sinulle, että tämä matsi on juuri Tukholmassa?

– Se ainakin tarkoittaa sitä, että Tukholmassa on jotain hyvää tapahtunut ennenkin, niin kyllä mä luotan siihen, että Tukholmassa asiat tulee aina menemään hyvin.

– Etenkin neljän vuoden kehityksen jälkeen on kiva palata sinne ja näyttää, kuinka on kasvanut sekä fyysisesti että henkisesti, Amirkhani toetaa.

Kun urallaan viisi UFC-kamppailua otellut Amirkhani (4-1) otteli edellisen kerran Tukholmassa, ottelu päättyi yhteen UFC-historian nopeimmista tyrmäyksistä. Silloinen brittivastustaja Ogle putosi kahdeksassa sekunnissa. Lauantain vastustajalleen Amirkhani suunnittelee antavansa enemmän aikaa, mutta vai maltillisesti.

– Nyt se (matsi) kestää alle 60 sekuntia. Totta kai aion lopettaa sen nopeasti. Mulle ei makseta vielä miljoonia siitä, että mä olisin siellä (kehässä) 15 minuuttia.

Amirkhanin ja Fishgoldin höyhensarjan ottelun sisältävän Tukholman UFC-illan pääottelu on alemman raskaan sarjan ottelu Alexander Gustafsson vs. Anthony Smith. Suora lähetys otteluillasta alkaa Viaplayssa lauantaina 1.6. klo 19.30.